Сливен. Ние сме продукт на 30 години преход, едно изгубено

...
Сливен. Ние сме продукт на 30 години преход, едно изгубено
Коментари Харесай

Кирил Добрев, БСП: Фундаментът на „Визия за България“ е промяна на системата

Сливен. „ Ние сме артикул на 30 години преход, едно изгубено потомство. За 30 години преход страната се лута на Изток или на Запад и се чуди каква политика да води. Отговорът е, че тя би трябвало да е национална и България да бъде приоритет номер едно. Фундаментът на Визия за България е смяна на системата, в която сме живели до момента “. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев в Сливен по време на представянето на „ Визия за България “ пред обществеността, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той добави, че знае, че тези думи звучат революционно и амбициозно. „ Можеше да излезем с дебела стратегия, само че тя да не стигне до хората. Затова нашата съществена задача е да стигнем до хората, да се срещнем с тях. Няма дипломатическа задача, браншова конструкция, организация, която да не е поискала среща с нас “, сподели той. Пред стотици сливенчани Добрев съобщи, че са два методите за смяна на системата. „ Първият е да я променим от вътрешната страна, а другият с гражданска война извън. Гледам, че ръководещите работят старателно по втория вид. Нашата съществена задача е да стигнем до оптимален брой хора и да върнем чувството, че тази система може да бъде изменена от нас “, съобщи той. Според него в доста случаи системата възприема българина, като финансов донор. В опазването на здравето, съгласно Добрев, индивидът се гледа като финансиране от Здравната каса, в образованието - ученикът също. „ Държавата би трябвало да обезпечи лекуване на честния и работещ българин. Не може ученикът да се преглежда като движещи се 2000 лв. “, сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия. Кирил Добрев изясни, че с двата милиарда лв., дадени за саниране, са можели да се подкрепят дребните производители. „ Само работеща стопанска система би върнала децата и внуците. Няма да има никакъв смисъл от тези документи, в случай че не създадем по този начин, че да задържим идващото потомство да живее и работи тук “, сподели той. Според Кирил Добрев ще има предварителни парламентарни избори. „ Това, което направихме е, че никой няма подозрение, че Българска социалистическа партия е единствената съпротива в Народното събрание, че сме опция и сме предвидими политици “, добави зам.-председателят на лявата партия.
Според народния представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов, главната дума във Визията е страна. „ Без присъединяване на страната в районната политика, обучение, опазване на здравето, ние сме обречени “, сподели той.
„ За първи път свеждаме наш документ на първо време до хората, с цел да кажат те своето мнение “. Това сподели пред сливенчани националният представител Таско Ерменков. Той добави, че препоръките в Българска социалистическа партия са създали план за България, която желаеме след 20 – 30 години. „ Това е опит да надхвърлим мандатността и партийността “, сподели Ерменков.
„ Целта ни е България и всички да напишем новата Визия. “ Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски. Той добави, че в документа са наранени всички браншове, само че на някои е предан приоритет- като опазване на здравето, обучение, приходи и демографска политика. Той сподели още, че от диалога с хората ще бъде създадена и Визия за Сливен, каквато ще има и за всеки район в страната.
Сливенчани показаха, че е нужно да се обърне съществено внимание на развиването на културата в България. „ Средства би трябвало да стигнат до читалищата на дребните обитаеми места. Трябва да има фондове за читалищата, тъй като те са храм на културата. Държавата би трябвало да влезе в дребните културни средища, те да бъдат обгрижени от нея, тъй като там са нашите корени “, показаха те.
Хората от Сливен бяха безапелационни, че има диспропорционалност на концентрацията на лечебните заведения в страната.
Сливенчани обявиха, че страната би трябвало да работи по политиката за увеличение на приходите, тъй като точно това ще помогне да се върнат избягалите от страната българи. Те припомниха, че в предишното Сливен е бил стопански мощен град, до момента в който в този момент е извънредно изостанал и предложиха създаване на софтуерен парк сред Сливен и Ямбол, каквато концепция е имало в предишното.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР