Сливен. Кметът Стефан Радев даде старт на санирането на блок

...
Сливен. Кметът Стефан Радев даде старт на санирането на блок
Коментари Харесай

Кметът на Сливен Стефан Радев даде старт на санирането на блок 21 в кв. „Българка“

Сливен. Кметът Стефан Радев даде старт на санирането на блок 21 в кв. „ Българка “, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Сливен. Дейностите са част от  осъществяването на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания в Сливен.  Това е  48-ят подред блок в Сливен от общо 51, които се обновяват по Програмата. Радев приветства жителите на блок 21 в квартал " Българка " за включването им в програмата и добави, че се вижда все по-засилен интерес към нея. Радев ги  увери, че Общината като контролиращ орган, ще оказва подпомагане при нужда. Той добави, че строителните компании са натрупали задоволително опит в обновяването на такива обекти и жителите занапред ще усетят позитивната смяна в своите домове. Кметът ги прикани още да проявят самообладание, да си спомагат, а в случай че виждат нередности, да подават сигнали.

Към строителите и надзорът кметът Радев насочи рекомендации да си сътрудничат с живущите там и да оправдаят гласуваното им доверие.

На жилищния блок следва да бъде осъществена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена облицовка и гръмоотвод, както и замяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите елементи, която не дава отговор на условията за енергийна успеваемост, също ще бъде заменена.

Срокът за привършване на дейностите е 170 календарни дни. Според изпълнителя на плана Тодор Дечев, санирането ще бъде съобразено с метеорологичните условия. Освен ремонт на самия блок, ще бъде осъществено и благоустрояване на пространството към него. Ще бъдат сменени тротоарните настилки.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР