Сливен. Европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева бе удостоена

...
Сливен. Европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева бе удостоена
Коментари Харесай

Сливен: Eвропейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева бе удостоена със званието „Почетен гражданин на Сливен“

Сливен. Европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева бе удостоена със званието „ Почетен жител на Сливен “. Общинският съвет реши да й присъди оценката за извънреден принос за популяризирането на града, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен .
Сред признатите точки от дневния ред беше изменението на общинския бюджет. По думите на кмета Стефан Радев то е належащо поради разпределяне на спомагателни средства за дотация за спортни клубове и разноски за финансиране на спортни прояви за 2019 година, а също и за ремонтни действия на читалището в кв. „ Речица “. Одобрение получи и бюджетната прогноза за интервала 2020-2022 година
Други признати оферти бяха свързани с смяна в състава на Обществената комисия, която ще дефинира носителя на премията „ Аргира Жечкова “, с отчета за осъществяване на програмата за развиване на читалищата от общината за миналата година, както и с доклада за активността на Общинския съвет по наркотични субстанции – Сливен.
Промяна в Наредбата за приемане на възпитаници в първи клас на общинските учебни заведения на територията на общината също бе измежду признатите точки. Тя се постанова поради промени в нормативната уредба на национално равнище и постъпило предложение от Районна прокуратура – Сливен.
Местният парламент гласоподава позитивно предложенията кметът на община Сливен да бъде акредитиран да подпише запис на заповед по три плана, в които взе участие община Сливен. Те са свързани със обществената интеграция и ограничения за възстановяване достъпа до обучение на уязвими групи, както и даването на интегрирани услуги за ранно детско развиване в Общностния център за деца и фамилии.
Беше обещано и единодушие община Сливен да кандидатства за финансиране по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 година “ с плана „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания “.
На днешното съвещание беше признато и изменението на предмета на активност на ЕООД „ Общинска защита и СОТ – Сливен “, наложено поради смяна в Закона за частната охранителна активност.
Предложения за разпоредителни имотни покупко-продажби, разпределяне на финансови средства на културни институти и финансови помощи на нуждаещи се лица бяха признати също по време на сесията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР