Сливен. Административният съд прие годишния доклад за дейността си. Това

...
Сливен. Административният съд прие годишния доклад за дейността си. Това
Коментари Харесай

Сливен: Административният съд прие годишния доклад за дейността си

Сливен. Административният съд одобри годишния отчет за активността си. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация . През 2018 година постъпилите каузи в Административния съд в Сливен възлизат на 715 или с над 9,5 на 100 допълнително спрямо миналата година, когато броят им е бил 681. За отчетния интервал общият брой на свършените каузи е 703, от които 398 – административни и 305 – касационни. 82 % или 578 от свършените каузи са завършили в 3-месечен период – тези данни бяха изнесени от ръководителя на АС-Сливен Слав Бакалов годишния отчет за активността на съда. Това стана на Общо заседание на съдиите, което се организира на 11 март в хотелски комплекс „ Национал “. Гости бяха ръководителите на второ и пето поделение във Върховен административен съд арбитър Георги Колев и арбитър Йовка Дражева, регионалният шеф Чавдар Божурски, кметовете на община Сливен и Твърдица Стефан Радев и Атанас Атанасов, ръководители на Окръжния съд и Районните съдилища в Сливенския правосъден окръг, на Окръжната прокуратура, ОД на Министерство на вътрешните работи, Адвокатската гилдия.
В годишния отчет бе посочено още, че капацитетът и отговорността, с които съдиите и чиновниците извършват отговорностите си, дават отговор на упованията за срочно, дейно, заслужено и транспарантно административно правораздаване. Свършената през 2018 година работа в институцията е с позитивна оценка, за което ръководителят изрече признателност на съдиите и чиновниците.
Административният съд в Сливен е основан през 2007 година. През 2013 година той се настани в лична постройка. През отчетния интервал в него работиха седем съдии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР