Сливането на кредитори от този ранг ще има нужда от

...
Сливането на кредитори от този ранг ще има нужда от
Коментари Харесай

Франкфурт очаква сделка Deutsche-Commerzbank

Сливането на кредитори от този сан ще има потребност от политическа поддръжка и регулаторно утвърждение.

© Ralph Orlowski Още по тематиката
Ще се срине ли пазарът, в случай че Тръмп бъде свален?

Необходимите промени са били извършени, считат анализаторите
28 авг 2018
Естония стартира световно търсене на IT фрагменти

Български експерти също ще могат да аплайват до 23 септември
27 авг 2018
Metro е изправенa пред метаморфоза на акционерната си конструкция

Най-големият акционер в немската комерсиална верига ще продаде акциите си на чешки капиталов фонд
27 авг 2018
Взаимните фондове в България към този момент ръководят 3.8 милиарда лева

Активите им нарастват с 21% на годишна база, което е 24-о следващо тримесечие с растеж
26 авг 2018 За анализаторите във Франкфурт, финансовата столица на Германия договорката сред Deutsche Bank и Commerzbank е въпрос на време. Това оповестява Financial Times, базирайки се на информация от свои източници. Преобладаващите отзиви измежду банкерите в града са, че сливането сред двата водещи кредитора в Германия е неизбежно. Според тях обаче, с цел да се стигне до договорка с Commerzbank, от Deutsche Bank би трябвало първо да завършат консолидираното на Postbank и да намерят решение на казуса с опериращото на загуба капиталово поделение.

" Събирането на двама заболели не основава безусловно един здрав ", разяснява източник на Financial Times, непосредствен до значим акционер на Deutsche Bank. Има два сюжета, които биха могли да ускорят евентуалното обединение. Първият е този, в който от Deutsche Bank осъзнават, че не са в положение да преодолеят усложненията си със лични старания, и търсят договорка, която да им помогне в тази тенденция. Вторият е казусът, в който задграничен вложител насочи оферта за придобиване на Commerzbank, като това би принудило основния изпълнителен шеф на Deutsche Bank – Кристиян Севинг, да изготви насрещно предложение.

Предпоставките

Понастоящем обаче, предизвестяват анализаторите, придобиването е мъчно осъществимо заради финансовите особености на Deutsche Bank. Банката несъмнено не разполага с задоволително ликвидни средства, с цел да финансира договорката, което значи, че заплащането ще включва прекачване на акции. Акциите на Deutsche Bank обаче доближиха рекордно дъно преди два месеца, откакто кредиторът мина през проблеми в управлението си и регистрира слаби финансови резултати. Вероятно, изпълнителният шеф Севинг първо ще потърси възобновяване на част от цената на акциите на Deutsche Bank, което би улеснило и понижило цената на договорката за Deutsche Bank.

Дори всички предпоставки за сключването на договорка да са налице, сливането сред две кредитни институции от този сан не е допустимо без съществуването на избрана политическа поддръжка. Според източници на Financial Times, близки до Европейската централна банка, Европейският банков регулатор е с позитивна настройка към сливанията сред банки. Въпреки това рисковете и евентуалните финансови загуби при сливането на по-големи банки са извънредно високи. " Регулаторът би могъл да анулира договорката с едно замахване на химикала ", изяснява капиталов банкер от Франкфурт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР