Сливането на FCA и PSA бе съпроводено с изненадващата новина,

...
Сливането на FCA и PSA бе съпроводено с изненадващата новина,
Коментари Харесай

Ново Punto с френска ДНК ще бори Sandero

Сливането на FCA и PSA бе съпроводено с изненадващата вест, че Fiat ще се преориентира от градски минита към субкомпактни модели. Допреди година италианската марка бе показана в този клас от Punto, само че сега не разполага с подобаваща платформа за подобен автомобил, което незабавно породи спекулации за унифициране с Peugeot 208 по формулата с Opel Corsa.

Как би изглеждало вероятно бъдещо Punto на френската платформа CMP демонстрира компютърна илюстрация на Motor1. Хипотетично подобен хечбек би трябвало да бъде позициониран в бюджетния сегмент и да се изправи против бестселъри като Dacia Sandero, с цел да канибализира " братовчедите " си от PSA.

Fiat Punto бе един от най-популярните субкомпактни модели в продължение на четвърт век (1993-2018) и съумя да се продаде в тираж от над 9 млн. екземпляра. Постепенно обаче симпатичното италианче стартира да губи инерция, а през 2017-а понесе сериозен имиджов удар, откакто стана първият автомобил, получил нула звезди в краш тестванията на Euro NCAP.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР