Слижители от УМБАЛСМ Пирогов отново протестират. Това е петият пореден

...
Слижители от УМБАЛСМ Пирогов отново протестират. Това е петият пореден
Коментари Харесай

Пети ден на протести пред Пирогов

Слижители от УМБАЛСМ " Пирогов " още веднъж стачкуват . Това е петият следващ ден на митинги пред здравното заведение.

Този път медиците упорстват да има бъдат изплатени спомагателните направени пари за предишния месец , съобщи БНР.

Служителите на " Пирогов " желаят и в здравното заведение да бъдат открити повече средства за консумативи и медикаменти . По думите им в доста от отделенията липсват консумативи, което е поголовно, а с всеки минал месец медикаментите и броят на консумативите се орязвал в допълнение.

" С всеки минал месец се орязват лекарства, орязва се броят на консумативите, в това число сме стигнали стерилни ръкавици да няма задоволително. Медикаменти сме минали на по-евтини, минали сме на лимитирани бройки и се стараем да работим сполучливо все пак ", изясняват още чиновниците на болничното заведение.

Все отново протестиращите се надяват нещата в болничното заведение да подобрят - те желаят експертите да не напущат здравното заведение.
" Искам, най-много всички тези, които работят тук и са си заслужили заплащането, да си го получат. "

Очаква се скоро да стане ясно дали министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще почете митинга на медиците и ще се срещне с излъчената от протестиращите група.

 Намаляват просрочените отговорности на Пирогов за пръв път от години Обновена
Намаляват просрочените отговорности на Пирогов за пръв път от години

ДМС за октомври е отсрочено, само че всички чиновници са получили главните си заплати, задачата е да се покрият финансови претенции от компаниите снабдители

Припомняме, първият митинг на чиновниците на " Пирогов " беше на 5 декември. Тогава те желаеха оставката на шефа на заведението проф. Асен Балтов.

На идващия ден, 6 декември, по време на втория митинг , недоволстващите показаха и претекстовете си за желаната оставка. Припомняме тези претекстове без редакторска интервенция:

1. Стихийни и недомислени дейности и Заповеди на изпълнителния шеф, нарушаващи естествения темп, влошаващи работната конюнктура, което предстоящо води до изчерпващото се самообладание на личния състав. Визираме " Структурни промени ", които се показват в смяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква слагане при шестмесечен изпитателен период на работа на лекари с потвърдени професионални качества. Подобно деяние на първо място е подчинено на личностни взаимоотношения и неприемливи опити за реваншизъм за избавяне от " неуместните ".

2. Скандални назначения и безпричинно раздуване на административни длъжности с високи трудови хонорари за сметка на медицински чиновници, свързани директно с лечебния развой. (пример от последните дни: назначение на зам. шеф по административна активност - началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в това време болничното заведение разполага с Директор Дирекция административни дейности).

3. Некомпетентно ръководство с уклончиви мениджърски похвати на болничното заведение, отразено в прогресиращо неприятните финансови резултати за последните осем месеца от ръководството на проф. Балтов.

4. Лоша/изцяло изчезнала кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари експерти, хабилитирани лица и експерти по здравни грижи.

5. Прилагането на недобри медицински практики води до боязън и демотивация измежду личния състав в така и така напрегнатото всекидневие, нарушават се съществени правила на работа по стандарти с следващо съмнение от страна на пациентите и понижаване на техният приток към болничното заведение.

7. Ежедневни са опитите за редовно нарушение на трудово-правни разпореждания, касаещи трудово-правни връзки със чиновниците.

8. Създаване на извънредно огромно напрежение измежду лекарите-специализанти, поради правене на месечен график с наряди не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна причина за загуба на млади фрагменти. Считаме тази обстановка за неприемлива.

 Ръководството на Пирогов вижда митингите като бойкот
Ръководството на Пирогов вижда митингите като бойкот

Болницата регистрира усъвършенствани финансови резултати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР