Следя темата с Дунав и е неприятно това, което се

...
Следя темата с Дунав и е неприятно това, което се
Коментари Харесай

Красен Кралев: Неприятно е това, което се случва с Дунав

Следя тематиката с Дунав и е неприятно това, което се случва. Това сподели в Русе министърът на спорта Красен Кралев, помолен да разяснява обстановката към русенския клуб.

Вчера Мартин Цирков, член на Управителния съвет на Дунав, съобщи, че тимът отива към разпад, а в диалог с новия притежател на клуба му било обяснено, че се отхвърлят и подаряват акциите.

Кралев сподели, че отговорността за действието на даден клуб е на управлението му. Той изясни, че решение на обществеността, на града, е издържането на един професионален тим.

Според министъра на спорта всички клубове разчитат на по-сериозна поддръжка от общините. По думите му на този стадий страната няма метод да помогне, тъй като става дума за акционерни сдружения.

" Надявам се, че общината ще откри някакъв метод, ще търсим и ние вид да помогнем на детските школи, тъй като нямат средства да започват и упражняват. Обясниха ни, че са нужни към 50 000 лв. за първия полусезон, най-малко до Нова година ", сподели Кралев.

Министърът на спорта съобщи, че Русе заслужава да има мощен тим, какъвто е бил Дунав преди време. Според него обществеността го заслужава.
Председателят на Областния съвет на БФС в Русе Димитър Димитров-Кулеманс коментирa, че Дунав е пред банкрут и в тази ситуация нищо не може да се направи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР