Следвайте Гласове в За мен това е признание за престъпление.

...
Следвайте Гласове в За мен това е признание за престъпление.
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Статията в Ди Велт е признание за престъпление. Абсурдно е да се твърди, че Корнелия Нинова не е знаела, че изнасяме оръжие за Украйна

Следвайте " Гласове " в
За мен това е самопризнание за закононарушение. Има решение на Народното събрание за неизнасяне на оръжие за Украйна, а те осъществят скришен проект за неговото заобикаляне? ", зачуди се министърът на стопанската система Никола Стоянов по време на отчетната си конференция през днешния ден. Така той разяснява публикацията в авторитетния немски вестник " Ди Велт ", в която се твърди, че при започване на войната в Украйна тогавашният министър председател Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев са осъществили скришен проект за доставки на оръжия и гориво за Киев.

Стоянов категорично означи, че няма по какъв начин да има скришен експорт на оръжие, зад тила на министъра на стопанската система - в тази ситуация Корнелия Нинова. Той повтори, че износът за Полша се е нараснал внезапно през 2022 година по отношение на 2021 година През първите три месеца на годината, когато е управлявал кабинетът на Кирил Петков са утвърдени 2 пъти повече покупко-продажби, в сравнение с през последните три месеца на същата година, когато ръководи служебният кабинет. " Абсурдно е да се твърди, че министърът не знае какво се случва ", повтори няколко пъти той.
Министърът на стопанската система си писа висока оценка за работата, като посочи като най-сериозни свои достижения свалянето на цените на бензина и дизела, както и преодоляването на инфлацията. " Когато дойдохме на власт, цената на дизела беше 3.50 лева за литър, а в този момент е 2.93 лева Бензинът беше 3.34 лева./литър, а в този момент е 2.95 лева И повода не е единствено интернационалната конюктура, както се пробват някои да внушат ", счита той. Стоянов сподели графики по какъв начин в други страни в Европейски Съюз спадът на цените на горивата за същия интервал е доста по-малък. " При нас понижението е толкоз огромно, тъй като цените са били прекомерно високи ", счита той.
Стоянов означи, че постоянно е имал запаси във връзка с отстъпката от 25 стотинки на литър бензин, въведена по време на държавното управление на Кирил Петков, само че пък анулацията й от депутатите преди да са утвърдени нови ограничения за подкрепяне на популацията също било неточност. " На процедура с тази мярка тогава е подтиквано търсенето, т.е. високата облага на петролните компании ", счита той.

" ЛУКойл Нефтохим " към този момент са внесли обещаните 90 млн. лева в бюджета и по тази причина още идната седмица Стоянов ще предложи Министерски съвет да утвърди ограничения за подкрепяне на популацията - вдишване на 40% от цената на картата за градския превоз за пенсионерите, 70% - за учениците и гратис пътешестване на децата до 10 години.
На фона на внезапното повишаване на цените на съществени артикули у нас, Стоянов се похвали и с преодоляването на инфлацията. " Вярното е, че хората още не го усещат, само че въпреки всичко цените към този момент порастват, което е позитивна наклонност ", сподели той.

 
Източник: " Сега "
 
22 Яну 202323322 Яну 202320222 Яну 2023103422 Яну 202314622 Яну 202317522 Яну 2023344КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023340111 Яну 2023144019 Яну 202359628 Дек 20221040
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР