Следвайте Гласове в Украйна отрече твърдението на руската държавна компания

...
Следвайте Гласове в Украйна отрече твърдението на руската държавна компания
Коментари Харесай

Украйна отрича да е задържала руски газ, предназначен за Молдова, както съобщи Газпром

Следвайте " Гласове " в
Украйна отхвърли изказванието на съветската държавна компания " Газпром ", която по-рано през днешния ден съобщи, че Украйна е задържала на своя територия неин газ, предопределен за Молдова, и упрекна Русия, че употребява синьото гориво като политически инструмент за ограничение на доставките за Европа, съобщи Ройтерс.

Обвинявайки Украйна, че държи размери газ, предопределени за Молдова, " Газпром " съобщи още, че може да стартира да понижава директните доставки през Украйна за Молдова от 28 ноември.
" Русия не е първата, която употребява газа като инструмент за политически напън. Това е груба операция на обстоятелства, с цел да се оправдае решението за по-нататъшно ограничение на размера на доставките на газ за европейските страни ", уточни в свое изказване " Операторът на газопреносната система на Украйна " ( " Оператор ГТС України " ).
Според украинската компания целият природен газ, " признат от Руската федерация на входната точка " Суджа " (на руско-украинската граница – бел. р.) за по-нататъшен превоз до молдовските консуматори, е трансфериран към изходните точки (...) към Молдова в цялостното си количество ".

Президентът на Молдова Мая Санду през вчерашния ден предизвести страната си да се приготви за сурова зима, защото е изправена пред енергийна рецесия, до момента в който войната на Русия в Украйна заплашва енергийните доставки и покачва цените.
" Операторът на газопреносната система на Украйна " предизвести също, че " Газпром " желае да лиши Молдова от опцията да употребява украинската газопреносна система и украинските подземни газохранилища, увеличавайки зависимостта й от съветски газ при започване на отоплителния сезон.
Украинската държавна енергийна компания " Нафтогаз " добави в собствен туит: " Газпром " упрекна Украйна в кражба на газ за следващ път. Накратко - това не е правилно ".
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
22 Ное 20222922 Ное 202217622 Ное 202212122 Ное 202213022 Ное 20227022 Ное 20222169КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022207219 Ное 202260518 Ное 2022189324 Sep 20222866
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР