Следвайте Гласове в Телеграм.Време е Китай да отстъпи от мащабните

...
Следвайте Гласове в Телеграм.Време е Китай да отстъпи от мащабните
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева призова Китай да преосмисли политиката си за нулев ковид

Следвайте " Гласове " в Телеграм.
Време е Китай да отстъпи от огромните локдауни и да премине към по-целенасочен метод към КОВИД-19. Това предложи през днешния ден ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, откакто преди няколко дни в редица китайски градове избухнаха митинги против политиката на управляващите за битка с ковид, съобщи Асошиейтед прес. 

Тя прикани за " рекалибриране " на строгата политика за " нулев коронавирус " на Пекин, която има за цел да изолира всеки обособен случай на болестта, " тъкмо поради въздействието й както върху хората, по този начин и върху стопанската система ". 
В изявлението, което даде за АП по необятен кръг тематики, ръководителката на МВФ също по този начин предизвестява, че е прекомерно рано Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати да изоставя политиката си на нападателно повишение на водещите лихви. 
Виждаме какъв брой е значимо да се отстъпи от огромните локдауни, да се работи доста целеустремено с рестриктивните мерки. Това разрешава да се овладее разпространяването на КОВИД-19, без да се заплаща забележителна икономическа цена, сподели Георгиева в Берлин. 

Тя прикани Китай също по този начин да се обърне към имунизационна политика и да се концентрира върху " имунизиране на най-уязвимите ". Ниските равнища на имунизиране измежду най-възрастните е значима причина Пекин да прибягва до локдауни, а появяването на по-заразни разновидности сложи засилен акцент върху напъните за попречване на всякакво вероятно разпространяване на патогена. 
Локдауните обаче забавят всичко - от пътуванията до оборота в търговията на дребно и продажбите на коли във втората по величина международна стопанска система. Георгиева прикани Пекин " да поправя цялостния си метод към метода, по който Китай прави оценка действието на веригите за доставки поради " резултата на доминото ", което това оказва върху останалата част от света ". 
МВФ предвижда, че тази година китайската стопанска система ще нарасне единствено с 3,2 на 100, което е под междинния ритъм на напредък за света - нещо, което по принцип рядко се случва. 
Докато резултатът от коронавирус политиката на Пекин се усеща по целия свят, Георгиева очерта като най-големия риск за международната стопанска система високата инфлация, която принуждава централните банки да покачват водещите си лихви, което оскъпява заемите за потребителите и бизнеса. Същевременно се усеща нужда държавните управления да подкрепят най-уязвимите, без обаче да подкопаят основите за стопански напредък с прекомерно огромни разноски. 
На въпрос дали УФР не би трябвало да направи пауза в повишението на водещите си лихви, което води до усилване на $ и слага под напън най-бедните страни, Георгиева декларира, че американската централна банка " няма различен вид, с изключение на да следва същия път, до момента в който се стигне до действително намаление на инфлацията ". 
" Дължат това на американската стопанска система, дължат го на международната стопанска система, тъй като каквото се случи в Съединени американски щати, в случай че инфлацията не бъде сложена под надзор, може също да повлияе останалата част от света ", предизвести ръководителката на МВФ.  
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
29 Ное 2022129 Ное 20227929 Ное 20223029 Ное 202232129 Ное 202210729 Ное 202280КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022105119 Ное 202291629 Ное 20229924 Sep 20223051
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР