Следвайте Гласове в Телеграм.Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Саудитска

...
Следвайте Гласове в Телеграм.Китайският президент Си Цзинпин пристигна в Саудитска
Коментари Харесай

Си Цзинпин пристигна в Саудитска Арабия

Следвайте " Гласове " в Телеграм.
Китайският президент Си Цзинпин дойде в Саудитска Арабия. Пекин дефинира това посещаване като най-голямата дипломатическа самодейност на Китай в арабския свят в миг, когато Рияд уголемява световните си връзки оттатък дългогодишните връзки със Запада, предадоха китайски държавни медии, представени от Ройтерс.

Срещата сред водачите на " фабриката на света ", както назовават Китай, и енергийния колос от Залива идва в миг, когато връзките на Саудитска Арабия със Съединени американски щати са обтегнати поради рецензиите на Вашингтон за положението на човешките права в кралството и поради поддръжката на Рияд за рестриктивните мерки на производството на нефт.
Визитата на Си ще включва директни договаряния с водача на Саудитска Арабия, среща в по-широк формат с блока от шест страни от Персийския залив и среща на върха с арабски водачи, което ще се трансформира " в исторически преломен миг в историята на развиването на китайско-арабските връзки ", съобщи говорителката на китайското външно министерство Мао Нин. Китай се надява също, че визитата ще насочи мощно обръщение за укрепването на " единството и съдействието сред двете страни ", добави тя.
За Саудитска Арабия, която е разочарована от това, което възприема като последователно понижаване на ангажираността на Вашингтон със обстановката в района на Близкия изток и като мудна ерозия на американските гаранции в региона на сигурността на монархията, Китай предлага опция за стопански облаги без съпътстващо напрежение, сходно на това, което усложни връзките със Вашингтон.

През юли срещата сред Байдън и принц Мохамед бин Салман протече в напрегната атмосфера поради рецензиите на Байдън, отправени към фактическия властник на монархията, напомня организацията.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
07 Дек 202213107 Дек 202225307 Дек 20222707 Дек 202240307 Дек 202226307 Дек 20221337КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022112419 Ное 2022123705 Дек 202286524 Sep 20223236
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР