Следвайте Гласове в Сериозно пропукване в опорките покрай разкритията около

...
Следвайте Гласове в Сериозно пропукване в опорките покрай разкритията около
Коментари Харесай

Опорките на Промяната и ДБ за Nexo: балонът се пука

Следвайте " Гласове " в
Сериозно пропукване в опорките около разкритията към NEXO следим тези дни. Първата опорка, която незабавно беше спусната от близки към Демократична България и Политическа партия медии и лица, беше, че това е някаква спонтанна самодейка на прокуратурата, която персонално основният прокурор Иван Гешев е измислил и приложил. Разбира се, тази опорка беше незабавно опровергана, като най-интересното е, че даже измежду хора от самите по-нагоре посочени партии, се чуха гласове, че NEXO са разследвани и в други страни, само че тук Гешев преднамерено бил направил шумна акция в тъкмо избран миг.

А в действителност както към този момент е ясно и на дребните деца, против NEXO през последните две години има десетки следствия и забрани. В Съединени американски щати още в края на 2021 година щатът Ню Йорк наложи възбрана на компанията да предлага един от продуктите си - депозит с висока рента, като повода е неналичието на лиценз за тази активност. Данните са за близо милиард $, вложени от американски жители в този депозит. През предходната година още 7 щата започнаха правосъдни процедури против NEXO. Всичко това наложи компанията да отстранява своите артикули и услуги на американския пазар, който заемаше към 30% от портфолиото им.
Във Англия, също през предходната година, инвеститори в NEXO заведоха каузи против компанията. Причината - отказали са да им разрешат да изтеглят инвестиции в размер на 126 млн. $, като са им замразили и сметките. По сходен метод се разви обстановката и в Естония, което принуди компанията да се изтегли и от там - осъществяване на нерегламентирана активност, за която нямат лиценз.
Простичко обяснено - NEXO са пирамида за криптовалута, през която са източени милиарди.

Точно поради всичко изброено, на брифинга, даден от нашата прокуратура по отношение на следствието, имаше представители на Британската организация за битка с престъпността, което изцяло удостоверява думите на основния прокурор, че се касае за взаимна акция, а началото е сложено от непознати служби, които са засекли съмнителни транзакции, целящи да се заобиколят наложените от Европейския съюз, Англия и Съединени американски щати, наказания по отношение на съветски банки, компании и жители от Русия.
Да не забравяме и че основният офис на NEXO е в Лондон, a съгласно изнесените данни, oт терористичната организация „ Хамас “ са правили преводи в платформата, като едно от най-сериозните обвинявания против компанията е и за нарушване на глобите против Русия.
Резултатите по делото бяха оповестени от българската прокуратура, тъй като тя е поела случая, защото четиримата обвинени са българи и компанията е ръководена от българска територия. Надали на човек с обикновено протичащи мисловни процеси, може даже да му хрумне, че който и да може да си измисли такива изказвания и да ги оповести обществено, до момента в който до него стоят публични представители на проверяващ орган от непозната страна. А в България, както се убедихме, освен, че на доста хора им хрумна, а дори подеха медийна акция по тази опорка.
Втората партенка беше спусната през така наречен проверяващ уебсайт " Биволъ ", който от дълго време обслужва ползи към кръга на Демократична България и Политическа партия, и незабавно захваната от другия сходен уебсайт, с който в действителност са едно цяло - bird. Те пуснаха „ информация “, че Антони Панайотов Тренчев, който е татко на създателя на криптобанката NEXO Антони Тренчев е бил съучастник с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Според медията, през 1997 година, Тренчев става шеф на компанията „ Джи енд би травъл къмпани “ дружно с Бойко Борисов. Веднага обаче се разбра, че се касае неработеща от... 30 години компания. В този дух на „ разкритията “ вереоятно скоро можем да чакаме изказвания за връзка сред някой отдалечен предходник на водача на ГЕРБ и баба на Тренчев да вземем за пример.
Когато и това беше незабавно и фактологически опровергано, пристигна ред на изказванието на bird, че NEXO са дарили хиляди левове на Демократична България, с цел да „ ги развеят в точния миг, тъй като такива са ченгеджийските схеми “. Това е точният откъс на думите им, който затвърждава мнението, че с изключение на слаби, опорките към този момент граничат с мъчно смилаеми за всеки естествен и рационален човек мисли.
Както се разбра, от компанията са дарявали суми на Демократична България и Политическа партия, което обаче е доказано от публицист на Капитал, като неговите доводи са, че едва ли тези пари са били мръсни, а партиите може да не са знаели за тези суми. Това пък изказване - за евентуално неведение от страна на двете партии, беше опровергано от думите на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, който непосредствено съобщи, че обединението няма да връща 100-те хиляди лв. дарения от чиновници на NEXO, обяснявайки, че данните са обществени и са в доклада им пред Сметната палата. „ Това значи да кажем на хората, които са дали тези пари, на цялата българска общественост, която е дарявала, че има нещо неправилно в това “, добави Иванов.
Припомняме, че се касае за дарения от 140 000 лева, разпределени сред петима чиновници на относително ниски равнища в криптобанката, 5 по 20 000 лева Два дни по-късно още двама чиновници подаряват още веднъж по 20 000. Случайно и по едно и също време дарени тъкмо тези идентични суми...
По-късно от " Да, България " признаха, че за последните две години са получили общо 400 000 лв. дарения от Nexo.

Тоест и тази опорка, по-точно тези две опорки - че това са дарения, сякаш направени за да се дискредитират двете партии или че водачите им не са знаели за тях, незабавно бяха оборени. Нещо повече - те бяха оборени от хора в или към самите обединения. А и от NEXO потвърдиха, че са финансирали предизборни акции на Демократична България, водени от „ будна гражданска съвест “.
Появи се идната опорка, която в действителност потвърди, че ситуацията е извънредно сериозно, защото и отбраната към Политическа партия и Демократична България стартира съществено да издиша, измисляйки все по-нелепи пояснения. Та новото изказване беше, че по света никоя прокуратура не развявала обществено такива следствия, нито давала конференции, което означавало, че Иван Гешев и българската прокуратура имат скрити планове и обслужват нечии ползи.
Но в този миг по-бдителните, интензивно следящи политическия и публичен живот в Съединени американски щати, припомниха, че през октомври 2022 година основният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс подреди две платформи за заем на криптовалути, в това число NEXO, да прекратят активност в щата, като месец по-рано тя заведе дело против тях за измами на вложители. И това беше медийно оповестено в Съединени американски щати, като самата Джеймс непрекъснато беше в прожекторите, обявявайки, че ще търси отплата за хилядите излъгани. По случая имаше и публично известие на нюйоркската прокуратура.
Дойде време за още една опорка, непосредствено подадена от Христо Иванов, съгласно който този скандал е определен да бъде разгласен тъкмо сега, в който президентът трябвало да връчи третия мандат. Интересното е, че към този момент самият скандал и следствието стопираха да бъдат отричани. Напротив, самият Иванов сподели, че това е „ действително следствие “.
Тук обаче президентът Румен Радев изясни, както и от дълго време се приказва в действителност - още преди скандалните разкрития за NEXO, че решението му да даде третия мандат на Българска социалистическа партия, е взето преди изнесената информация за компанията.
Че се касае за сериозен удар по балона Политическа партия и посестримата им Демократична България, стана ясно от разпилените им и неубедителни реакции на въпросните през последните дни. Опорките са спуснати на парче, не са добре премислени, някои от тях дори са опровергани от хора в двете партии, а обслужващите ги медии в трескавите си опити да замажат протичащото се, позволяват транспарантни неточности. Все още в тях дефилират и представители на едната или другата партия, които не престават да настояват, че това е акция, замислена и извършена от българската прокуратура, до момента в който редом с това, в друга медия да вземем за пример Христо Иванов споделя, че това е действително следствие, което не касае единствено страната ни. А-ха някой от обслужващите публицисти да напише, че даренията не са тъкмо дарения и може да са преднамерено направени за дискредитация, появи се политик от Политическа партия или Демократична България, който пък декларира, че не вижда нищо неприятно в тях и дори са декларирани.
Хаосът е цялостен, балонът съществено се пропуква и е въпрос на време да се спука, унищожавайки с хвърчащите си части точно надувалите го дълго време. Самите участващи в този маскарад, до неотдавна колаборирали се интензивно, към този момент очевидно се пробват да се дистанцират от най-проблемните детайли по веригата, както това направи да вземем за пример депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев (за който се появи информация, че е обвързван с NEXO и лица от компанията), който съобщи, че последно се е виждал с Антони Тренчев „ на улицата преди година “. Големият въпрос към този момент не е дали, а по кое време и кои ще са най-потърпевшите по веригата Демократична България, Политическа партия.
 
Източник: " Труд "
 
 
19 Яну 20238119 Яну 202368719 Яну 2023125818 Яну 20231936416 Яну 2023261011 Яну 202317490Коментариthenewone18 Яну 2023 17:46ч.
" до неотдавна колаборирали се интензивно " - в този момент ще колабират интензивно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Иван Пеев18 Яну 2023 17:58ч.
Та могат ли да се нарекат партии Демократична България и Политическа партия откакто са дружинки от по един файтон хора? Изборните резултати дава броя на облъчените от тях хора, действителната членска маса се дефинира от ежемесечна информация за сумата от членски импорт и броя хора, от които е събрана. Къде е тази информация? Вероятно под седалката на кочияша на файтона...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати СМЕХХХ18 Яну 2023 20:19ч.
гешефт спиш ли ма, орган женски?!?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Bacho Кольо18 Яну 2023 20:36ч.
Помните ли, че ИРА /Ирландска републиканска армия/ си имаше политическо крило - Шин Фейн. В България пирамидата Nexo си има политическо крило - Демократична България.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати горделив еврогей18 Яну 2023 21:35ч.
кое е това хубаво момиче на фотографията?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати къв гей си,18 Яну 2023 22:34ч.
като от девойки се интересуваш? Изгугли Виктория Георгиева
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати подправен еврогей19 Яну 2023 0:33ч.
Признавам си! Разкри ме.....
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Е, какво — ние, педалите, също разбираме19 Яну 2023 12:19ч.
от хубави дами. Аз несъмнено съм по-хубавА от Виктория, само че нейсе…
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Антон Сираков19 Яну 2023 6:26ч.
" Големият въпрос към този момент не е дали, а по кое време и кои ще са най-потърпевшите по веригата Демократична България, Политическа партия. " Най-потърпевши са българските жители, за ръководещи на които бяха конфигурирани тези еврейски формирания, наречи " партии ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Питащ19 Яну 2023 9:53ч.
Кога в България ще има осъдени от " елита " за каквито и да е закононарушения? ЩЕ ДОЧАКАМЕ ЛИ? ЧАДЪРЪТ ОТ ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА Е ОЧЕВАДНА! Не се търпи към този момент. За смях сме на целия свят. " Нема такава страна "!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати да си вършат сметката19 Яну 2023 12:39ч.
всички сегашни и бъдещи прислужници на запада какво могат да чакат да им се случи рано или късно - вместо обещаните комисиони, подкрепи и постове, опират пешкира на господаря и се оттичат в мръсната канализация на историята.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати old_beggar19 Яну 2023 13:28ч.
Damnation take them!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023323711 Яну 2023126719 Яну 202372928 Дек 2022994
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР