Следвайте Гласове в Съединените щати обявиха, че одобряват продажбата за

...
Следвайте Гласове в Съединените щати обявиха, че одобряват продажбата за
Коментари Харесай

САЩ ще продадат реактивни системи Химарс на Полша за $ 10 млрд.

Следвайте " Гласове " в
Съединените щати оповестиха, че утвърждават продажбата за 10 милиарда $ на 18 прецизни реактивни системи за залпов огън " Химарс ", муниции и друго съоръжение на Полша, съдружник на НАТО, която граничи с обхванатата от спор Украйна.

" Предложената продажба ще усъвършенства полските воеен потенциал за осъвременяване на качествата, като в същото време в допълнение ще усъвършенства оперативната съгласуемост със Съединени американски щати и други съдружници ", се споделя в изказване на Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността.
" Полша има намерение да употребява тези отбранителни артикули и услуги, с цел да модернизира въоръжените си сили и да разшири опциите си за подсилване на отбраната на родината и въздържане на районните закани ", се добавя в известието.
Пусковите установки " Химарс " изиграха основна роля в битката на Украйна против нашествието на Москва, като разрешиха на силите на Киев да нанасят прецизни удари по хранилища за доставки и други съветски позиции.

Съобщението за продажбата на ракетните установки на Полша - която има дълга граница с Украйна - идва съвсем година след началото на съветската инвазия.
Държавният департамент утвърди възможната продажба, а във вторник Министерството на защитата и сигурността даде нужното съобщение на Конгреса, който към момента би трябвало да подпише договорката.
Системата M142 Himars (High Mobility Artillery Rocket System) е осъвременена, по-лека и по-гъвкава колесна версия на гъсеничната M270 MLRS, създадена през 70-те години на предишния век за американските и съюзническите сили.

" Химарс " носи една авансово заредена капсула с шест 227-милиметрови управляеми ракети или една огромна капсула, заредена с тактическа ракета ATACMS.
Украйна неведнъж е желала ATACMS от Съединени американски щати, които са отказали да ги дават, само че продажбата на Полша включва 45 броя от тях.
В края на януари Полша разгласи внезапно нарастване на разноските за защита до четири % от брутния вътрешен артикул, като министър-председателят съобщи, че страната би трябвало да се въоръжи " по-бързо " в светлината на войната на Русия в Украйна.
През 2022 година Варшава е похарчила за военни цели еквивалента на 2,4% от своя Брутният вътрешен продукт, което е третият най-голям % измежду страните от НАТО, съгласно данни на трансатлантическия алианс.
Други европейски страни също оповестиха нарастване на бюджетите за армиите си, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година.
Полша, която също е член на Европейския съюз, подписа през последните месеци редица покупко-продажби за въоръжаване, с цел да усили отбранителните си качества.

Източници: БГНЕС/АФП
 
 
08 Фев 2023112008 Фев 20233508 Фев 202313108 Фев 202310607 Фев 2023115707 Фев 2023395Коментариnan08 Фев 2023 8:00ч.
Полша е готвят курбан в името на евроатлантическата религия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати F-тринаесе08 Фев 2023 8:11ч.
Ако приемем, че единицата за тъпотия е 1 укра, то 1 поляк = 2 укри
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Руслан Иванов08 Фев 2023 8:13ч.
Хиената на Европа в прегръдката на самоубийствената обсесия “от Балтика до Черно море ”
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати жоро08 Фев 2023 8:18ч.
Не може да се отхвърли комерсиалния усет на американците. За 10 милиарда дол. те не продават, а дават чартърен тези Хаймърси. Щото сателитната промяна на изстрелването ще е от американски спътници (не съм чувал поляците да имат такива спътници). Т. е. без сателитна навигация Хаймърсите са едни елементарни БМ-21
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202342807 Фев 202346105 Фев 202381407 Фев 2023395
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР