Следвайте Гласове в .Президентът на Русия Владимир Путин днес премина

...
Следвайте Гласове в .Президентът на Русия Владимир Путин днес премина
Коментари Харесай

Путин шофира мерцедес по Кримския мост

Следвайте " Гласове " в.
Президентът на Русия Владимир Путин през днешния ден мина с мерцедес по Кримския мост, свързващ Южна Русия с анексирания Кримски полуостров, по-малко от два месеца, откакто детонация нанесе огромни вреди на един от най-представителните му инфраструктури планове, съобщи Ройтерс.

19-километровият път и железопътен мост, който Путин откри персонално през 2018 година, беше взривен с бомба на 8 октомври при офанзива, за която Русия сподели, че е дело на Украйна.
Путин беше съпроводен от зам.-министър-председателя Марат Хуснулин. Държавната съветска телевизия излъчи фрагменти по какъв начин Путин ръководи мерцедеса и задава на Хуснулин въпроси къде тъкмо е била осъществена офанзивата.
Путин мина пешком по елементи от моста, който е най-дългият в Европа, с цел да инспектира секторите, които очевидно са най-силно обгорели от гърмежа. 

Украйна по този начин и не пое отговорност за бомбата, взривена на моста сутринта на 8 октомври, ден след 70-тия рожден ден на Путин.
Руската Федерална работа за сигурност ФСС сподели, че офанзивата е била проведена от украинското военно разузнаване.
Експлозията разруши сектор от моста и стана причина за краткотрайно прекъсване на придвижването през Керченския пролив. Взривът унищожи и няколко цистерни с гориво от товарен трен, който пътуваше към анексирания Кримски полуостров от прилежаща Южна Русия.
Москва анексира Крим през 2014 година Полуостровът е бил предаден от руска Русия на руска Украйна през 1954 година от тогавашния руски водач Никита Хрушчов и това е прието от Русия през 1994 година след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.
Украйна се зарече да си върне Крим, който е подвластен от доставки, идващи по Кримския мост.
Компания на съдружника на Путин Аркадий Ротенберг построи огромното пътно-транспортно оборудване. Путин от дълго време възхвалява плана и един път посочи, че съветските царе и руските водачи  са мечтали да го построят, само че по този начин и не го създали.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
бта
05 Дек 20227105 Дек 202218105 Дек 20229205 Дек 202229605 Дек 2022169505 Дек 2022244КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 202228719 Ное 2022111605 Дек 202231624 Sep 20223172
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР