Следвайте Гласове в Преди няколко седмици в един сутрешен блок

...
Следвайте Гласове в Преди няколко седмици в един сутрешен блок
Коментари Харесай

Костадинов: Защо Factcheck.bg все още не е оповестил, че Ивайло Мирчев излъга? 

Следвайте " Гласове " в
„ Преди няколко седмици в един утринен блок по една от националните малките екрани ми зададоха " гениалния " въпрос за какво употребявам американския фейсбук, откакто подлагам на критика американците. Отвърнах с скука, че по същата логичност би трябвало да питаме американците за какво употребяват компютри, откакто компютърът е българско откритие, имайки поради неговия основател Джон Атанасов “, разяснява Костадин Костадинов в своя профил в обществената мрежа Facebook. Ето какво написа още той:  

" Знаете ли какво последва по-късно? От американската страница Фактчек сътвориха голяма обява със заглавие " Защо Джон Атанасов не е бащата на компютъра ". Тази обява беше съответно преписана във всички американски медии в България. Вторачени във фиксидеята си непременно да ме изкарат измамник, американците посегнаха на един от мотивите за горделивост на всеки актуален българин. 
Че Джон Атанасов е бащата на компютъра го знае всеки естествен човек, като се изключи фактчекаджиите, несъмнено. Но тези дни се случи още нещо забавно, касаещо тази страница за разпространяване на подправени вести, наречена иронично " инспекция на обстоятелствата ".
" Единствената платформа в България, която се занимава извънредно с инспекция на обстоятелствата - самодейност на Асоциацията на европейските публицисти – България “, както безочливо и лъжливо се самоопределя американската страница, към този момент съвсем седмица мълчи за лъжата на Ивайло Мирчев, народен представител от Демократична България. Припомням, че в петък той излъга, че Холандия щяла да ни даде подарък самолети Ф-16, в случай че ние на собствен ред сме си били подарили нашите МиГ-29 на Украйна. Освен това изпрати и питане до Министерството на защитата, откъдето излезе публична информация, че Холандия няма никакво желание да ни дава каквито и да било самолети.

 

 
Разбира се, всеки може да се обърка, макар че не се чака от народните представители да са комплицирани, тъй като те са натоварени от гласоподавателите с отговорността да взимат значими за страната ни решения. Въпросът е за какво екипът на Фактчек, които показват себе си като „ професионални публицисти без партийни обвързаности за да се борят с възходящото количество дезинформация в българската медийна среда “, към момента не са ни уведомили за тази неистина. 
 

 
Какъв е отговорът на въпроса за какво фактчекаджиите, които показват себе си „ като екипът прави това постоянно съгласно най-високите журналистически стандарти и с професионализъм “ някак угодно пропущат звучно да оповестят тази неистина. 
Самите създатели на уеб страницата в раздел „ Прозрачност на финансирането “ с доста думи описват кой и по какъв начин ги финансира. Донорите на „ самостоятелните публицисти “ са: Програма за дребни грантове на американското посолство в България, Финансиране от Европейския парламент, Фонд Активни Граждани, Програма „ Публична дипломация “ на НАТО, Фонд за нововъведения против дезинформацията, Държавен департамент на Съединени американски щати.
И тук задавам въпроса: част от един холдинг, доближен до Американското посолство, ли са „ Демократична България “ и уеб сайтът Фактчек, че последните премълчават за лъжите на първите? Отговора оставям на вас ", написа още Костадин Костадинов. 
Прилагаме и илюстрация  на „ Прозрачното финансиране “ на сайта Factcheck.bg.
 

Източник: " Възраждане "
 
 
 
 
15 Ное 202253914 Ное 2022201414 Ное 2022244011 Ное 2022558811 Ное 2022405308 Ное 202211830КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022157319 Окт 202279314 Ное 202275924 Sep 20222688
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР