Следвайте Гласове в Първите резултати от междинните избори в САЩ

...
Следвайте Гласове в Първите резултати от междинните избори в САЩ
Коментари Харесай

Републиканците водят в Камарата на представителите. Съдбата на Сената не е ясна

Следвайте " Гласове " в
Първите резултати от междинните избори в Съединени американски щати във вторник демонстрират триумфа на републиканците в битката за Камарата на представителите, само че ориста на Сената към момента не е ясна, оповестява ТАСС.

Камарата на представителите
Настоящите избори избират целия състав на Камарата на представителите - 435 членове. За контрола над нея са нужни 218 места. Според " Ню Йорк Таймс ", въз основа на първите резултати, републиканците печелят минимум 99 места, демократите - 55. В същото време резултатите към момента не са систематизирани в множеството изборни региони в североизточната част на страната, където демократите са обичайно мощни, както и на Западното крайбрежие, основно в Калифорния.
Сенатът

Ако в тази ситуация с Камарата на представителите може да се наблюдава избрана наклонност, то със Сената обстановката остава изцяло неразбираема. Демократите водят изборите за Сенат в два от основните щати - Аризона и Пенсилвания. В Джорджия претендентът на демократите Рафаел Уорнок първо сграбчи водачеството, а по-късно го загуби. Разликата сред него и сегашния водач на републиканците Хершел Уокър е по-малко от 1%.
Според оценки на медиите демократите са спечелили борбата за място в Сената от Колорадо и резервират възможностите си за победа в Уисконсин, където социолозите дадоха преимущество на републиканците. В Пенсилвания, различен основен щат, демократът Джон Ветерман към момента води с 52% от гласовете, само че републиканецът Мехмет Оз понижава разликата, която в този момент е към 5%.
И двете водещи американски партии имат шансове да управляват Сената.
Губернатори
Борбата за губернаторски постове се развива съгласно упованията. Североизтокът е доминиран от демократите. Републиканските претенденти обаче наподобява печелят в североизточните щати Върмонт и Ню Хемпшир.
Републиканецът Рон ДеСантис резервира губернаторския пост във Флорида, а неговият съпартиец Грег Абът остава губернатор на Тексас. Все още няма данни за изборите за губернатори на Калифорния, прибавя ТАСС.
 
 
 
 
09 Ное 202230108 Ное 2022208508 Ное 202216107 Ное 202216005 Ное 2022106004 Ное 20221673Коментарикоментар09 Ное 2022 8:42ч.
Демократична или Републиканска партия, все тая. Във външната си политика са идентични ястреби, още Фидел Кастро го е споделил. Американската нация, в случай че може да се назова по този начин един народ събран от емигранти от целия свят са били жадни за война откогато съществуват, та в този момент кой тъкмо ще завоюва, едвам дали ще промени нещо. Жаждата да се печелят пари, без значение на каква цена и жаждата за власт и кръв си остават.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не си изцяло прав09 Ное 2022 9:41ч.
Ако си живял там най-малко няколко години, виждаш, че има крепко ядро американци републиканци, които не са жадни за кръв. Не отхвърлям за парите. само че не за кръв и войни
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " които не са жадни за кръв " 09 Ное 2022 11:14ч.
Спарта е била срещу демокрацията и е поощрявала олигархията. Идеята е, че бедните са за война. Те няма какво да губят, а се надяват да завоюват нещо от войната. Олигарсите са срещу войните, тъй като ще изгубят имуществото си. Републиканците са проработили това дето имат и не желаят да го изгубят. Всеки знае, че едрите финансисти-демократи печелят по време на война.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати карта на изборите сащ09 Ное 2022 9:45ч.
https://www.ft.com/content/6a2ef26f-e50b-4a4f-b103-c4fd263ea60e
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022134019 Окт 202272408 Ное 202215824 Sep 20222545
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР