Следвайте Гласове в Парламентът отново не успя да избере председател

...
Следвайте Гласове в Парламентът отново не успя да избере председател
Коментари Харесай

Парламентът отново не успя да си избере председател

Следвайте " Гласове " в
Парламентът още веднъж не съумя да избере ръководител и при днешното гласоподаване. Единствената разлика от вчерашния избор беше единствено фактът, че на балотаж се оказаха още веднъж Росен Желязков от ГЕРБ, само че против него към този момент беше Йордан Цонев от Движение за права и свободи. До промяната на основните настоящи лица на втория тур се стигна след отдръпването на претендента на Политическа партия Никола Минчев. 

След повторния фал последва нова отмора и нов Председателски съвет с присъединяване на всички парламентарни групи.
От Политическа партия потвърдиха отдръпването на номинацията на Никола Минчев, а от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Българска социалистическа партия препотвърдиха своите номинации.
Така следва гласоподаване още веднъж за Росен Желязков, Йордан Цонев, Петър Петров и Кристиан Вигенин.

Кандидатурата на Йордан Цонев бе отхвърлена, само че през днешния ден той получи 99 гласа, като взе поддръжка и от Демократична България. След него пленарната зала отхвърли и кандидатурата на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.
Последва балотаж сред Йордан Цонев и Росен Желязков. Нито един от двамата не бе определен.
" Това е от през вчерашния ден насам този театър ", заключи дежавюто от през вчерашния ден Вежди Рашидов. И разгласи половин час отмора, като призна, че е очаквал този процес на събитията.
" Този парламент е като муха, застинала в кехлибар ", разяснява тупика водачът на Демократична България в коридорите незабавно след повторния неуспех на избора на парламентарен началник.
" Трябва да намерим компромисна фигура, по този начин или другояче, сме длъжни да го създадем ", разяснява Хамид Хамид пред парламентарните репортерии.
В началото на съвещанието Вежди Рашидов пък се почувства задължен да изясни за какво дииша тежко, откакто чул да се разяснява диишането му по малкия екран. " Има аргументи за такова дишане, скърбя, само че ще се задоволя с гласа, който ми остана. Ще се извиня на всички, в случай че това тормози някого ", сподели той.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР