Следвайте Гласове в .Парламентарно представените формации ще се съберат в

...
Следвайте Гласове в .Парламентарно представените формации ще се съберат в
Коментари Харесай

Парламентарните сили решават дали да поканят посланик Митрофанова

Следвайте " Гласове " в.
Парламентарно показаните обединения ще се съберат в 13 ч., с цел да решат дали посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова да бъде поканена на  съвещанието, с което на 19 октомври ще бъде открито 48-ото Народно заседание. Срещата е по самодейност на " Демократична България " и се привиква, откакто във вторник политическите сили не съумяха да реализират единодушие, оповестява БНР.

На първата след изборите среща парламентарно показаните обединения съумяха да разпределят местата си в пленарна зала, само че не се схванаха за наличието на дипломат Елеонора Митрофанова. Във вторник зад предлагането на Демократична България да не бъде поканен съветският посланик №1 застанаха единствено от Политическа партия. Българска социалистическа партия и Възраждане се оповестиха " срещу ", а представителите на другите политически сили не заеха страна. За проблема пръв заяви представителят на " Възраждане " Петър Петров:  " Няма да позволим това да се случи, тъй като в допълнение ще нагнети напрежението сред България и Руската федерация ".
Така на процедура депутатите оставиха крайното решение на администрацията на Народното събрание. Оттам обаче възразили, че решението би трябвало да е политическо. 
Вчера пред БНР депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, който като най-възрастен ще открие първото съвещание, съобщи:  " Тя е посланик като всички дипломати. Това е оповестяване на война. Ами кой ще носи отговорност, в случай че на следващия ден хвърлят една бомба тук. Аз запитвам чий е този напън? Кой ще дава отговор? ".

Последва светкавична конференция на водача на партията-победител от вота Бойко Борисов, който зае противоположна позиция:  " Няма да влезем в събранието, в случай че госпожа Митрофанова пристигна. Точка. И аз се надявам, тя да направи този жест, да не проваля първото съвещание на Народното събрание ".
В последна сметка решението би трябвало да бъде взето през днешния ден. Ще се вземе поради и мнението на Външно министерство, поискано от администрацията на Народно събрание.
Източник: БНР
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР