Следвайте Гласове в Не искам да съм премиер, не искам

...
Следвайте Гласове в Не искам да съм премиер, не искам
Коментари Харесай

Борисов за кабинет: Лидерите да се дръпнем назад. Не искам да съм премиер, няма да съм депутат

Следвайте " Гласове " в
" Не желая да съм министър председател, не желая да съм народен представител. Народът сподели: " Стига сте враждували, намерете метод, тъй като всички страдаме еднообразно ". 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата конференция на партията след предварителните парламентарни избори. Победител във вота бе обединението ГЕРБ-СДС.
И даде формулата за кабинет:  " Близо 80% от хората споделиха пред социологическите организации, че желаят държавно управление. А и да отидем на последващи избори, нищо по-различно няма да се получи. Предлагам на водачите на другите партиии, който желае, несъмнено, да се дръпнем обратно. Приемаме този вид. Ранното ми пенсиониране също се появи погрешно. Не може да те надвивам на избори и то с подобен резултат - във всички регионални градове като се изключи тези на Движение за права и свободи, и те да желаят да се пенсионирам ", каза още Борисов.
На въпрос на кореспондент на Епицентър.БГ кой ще води договарянията и кой ще бъде претендентът на ГЕРБ за министър председател, Борисов бе сбит:

" Ако отговоря в този момент на тези въпроси, те договарянията завършиха... "
" Нека всички си помислят по какъв начин ще наподобяват нещата след 2-3 месеца, войната се вихри със страшна мощ и зимата няма да е толкоз топличко, както в този момент. Готов съм да направя всевъзможни взаимни отстъпки. Оставям сътрудниците да решат кого обичат повече - себе си ли, Путин ли или българският народ ", заяви Бойко Борисов.
" Не съм обсъждал с никого нищо. Изчаках да минат страстите. Ние също се радваме. Като мине болката и насладата, уповавам се, че ще намерим сечението ", каза още водачът на ГЕРБ.


" Не желая да съм в ролята на Христо Иванов - първо да клеча пред Радев, след това да желая да ни събира. Ако не се съберем, си остава служебното държавно управление на Радев. Не мога да му кажа да ни вика обаче " разкри той.
И добави: " Не желая да съм народен представител, не желая да съм министър председател или министър. Моята морална победа е ГЕРБ да бъде първа политическа мощ. "

" Предлагаме нещо, което ще е стабилно. Може и да изкара цялостен мандат, в случай че се оправя ", отсече някогашният министър председател.

" За Стефан Янев не сте ме чули да кажа неприятна дума. Уважаваме се. С някои се почитаме и може да се видя с тях, с други ще имаме контактни групи ", продължи той.
" Ако аз съм повода, не мога да кажа, че ще се махна от ГЕРБ, тъй като сме първи, с цел да могат да завоюват. Не слагам условия. Ако желаят, Кирил Петков и Асен Василев да си останат. Ние вършим в този момент анонс, те дано решат, може да откажат и контактните групи ", добави Борисов и сподели, че няма да разчита на отцепници.
" Съжалявам доста, в случай че някой е очаквал да се изрепчим и да кажем, че сме спечелили и би трябвало да ни слушат. Не го е споделил народът това ", разяснява ръководителят на ГЕРБ и добави, че дори и да са в коалиция с Движение за права и свободи и Янев, отново нямат болшинство.
" Решихме да създадем нашия брифинг след крайните резултати, както вършим след всички избори. Няма нищо неочквано ", разгласи първоначално Борисов. 

Томислав Дончев благодари на всички хора, които са дали поддръжка за ГЕРБ. 

" Моментът постанова съединяване.
Ние печелим в 24 изборни региона, Движение за права и свободи - в 5, а $Продължаваме промяната$ - в 2. Картата е синя, само че не това е най-важното. 
От 265 български общини ГЕРБ печели в 174, Движение за права и свободи в 69, Българска социалистическа партия в 13, Политическа партия в 8, Демократична България в 1. 
Получили сме поддръжката на 634 649 души. Върнали сме поддръжката на 38 193 души ", изясни зам.-председателят на ГЕРБ. 

По думите му този резултат е реализиран в извънредно нападателна среда, по тази причина е скъп.
" 128 528 гласа имаме разлика с " Продължаваме промяната ", 400 000 гласа с левицата, което също е показателно. Правим разбори до равнище изборна секция ", сподели Дончев и добави, че данните по възрастови групи демонстрират, че ГЕРБ е същинска национална партия.
" Първата победа е сложна, идната е още по-трудна. Гордея се, че огромната част от българските жители са дали поддръжката си за нас. Оттук следва комплицираната задача какво вършим ", приключи Дончев.
" Предполагам, че тези данни не са нови за вас. Когато имаш тези данни зад тила, можеш да разсъждаваш на глас. Може да разсъждаваш за действителностите, които са в България. Тези избори демонстрираха, че народът на никой не му даде независимо право да ръководи. Народът сподели: Стига сте враждували, намерете метод, тъй като всички страдаме еднообразно ", съобщи Бойко Борисов. 

" Не ми се има вяра, че към 70 000 са отишли да гласоподават с " Не поддържам никого ". Ще употребявам една смешка към сътрудниците - тяхното знаме, господин Бойко Рашков в Перник, загуби с двоен резултат от ГЕРБ. Спечелихме с двойно по-силен резултат. И с тази основана от тях заблуда изчезна ", показа той. 

" Моите оферти са няколко. От сутринта спорим. Кое е най-важното сега в България. Първо, значимото и за света - кой е с Путин и кой е против него. Или както по време на избори се говореше за евроатлантизма. Нека това е първата тематика, по която ясно да си заявим позициите. Ние нашата сме я декларирали ясно. Ако желаеме да тласкаме страната към нови избори, това е идеално за Путин. 67% от българския народ са проевроатлантическите партии. Като сложим и Българска социалистическа партия, стават 77%, тъй като не мога да приема, че Вигенин не е евроатлантик ", показа водачът на ГЕРБ. 

" Втората тематика - инфлация, цени, финанси, енергетика, стопанска система. Колко извънредно е това, което ни завеща държавното управление на " Промяната ". Вчера отново желаеха 200 млн. дълг. Дадоха им 100 на 4% рента. Държавата наподобява непоносимо и за интернационалните, и за вътрешния пазар. Няма пари в хазната. Това може да се реши с постоянно устойчиво държавно управление. Как. Заявяваме твърда политическа позиция, че влизаме в еврозоната, пазарите незабавно ще се успокоят, лихвите ще паднат и ще можем да запушим дупките в хазната ", посочи Борисов.
" Идва зима, обществените помощи чукат на вратата. Не може да оставиш хората без огрев, без ток, а пазарът ти дава 100 млн. лева Асен Василев знае какъв обран бостан е оставил ", добави той. 

" Виждате, при сходна реторика от всички страни, аз не виждам някакъв излаз. Вариант, в който ГЕРБ ръководи с Възраждане, Движение за права и свободи и Янев, в случай че ние сме най-праволинейната евроатлантическа партия, не виждам. И ето ги новите избори. Войната е тук. Загрижен съм, по тази причина мои другари ме укоряват, че не съм възхитен, че не съм викал " Ура, победихме ги ". Морална е успеха, това е успех против мракобесието. Винаги съм мислил какво ще стане по-късно. Затова ще предложим контактна група, договарящи екипи. Ще поканим хора по антипутиновата тематика. Ще поканим Плевнелиев, Соломон Паси и други хора и те да проведат кръга от договаряния ", разкри Борисов. 

По думите му по този начин ще стане и с финансите. " Ще подкрепим обществената сфера. И аз обичам пенсионерите. Ще подкрепим обществената сфера. Да сложат тяхната стратегия, ще я подкрепим. " Да, България " приказват за правосъдна промяна. Ние имаме нашата стратегия, дано те сложат тяхната, да кажат това, това и това и ще я подкрепим. С кого желаете да преговаряте? Чолаков? Ето ви Чолаков! Дончев? Ето ви Дончев ", добави водачът на ГЕРБ. 

Той съобщи, че ще се съобразят и с министрите, които биха изпълнили тези цели и посочи, че даже и с " Възраждане " имат общи цели ". 

" Много пъти сме били в ръководството. Трудно се работи без водачите там. Ако желаят и без водачи, без водачи ", сподели още някогашният министър председател. 

Следващите договаряния щели да бъдат и за енергетиката - диверсификация от " Газпром ", както и за Плана за възобновяване. 

Според Борисов, когато преговорните екипи се върнат с общи точки, тогава се вкарва едно държавно управление, което да бъде гласувано в Народното събрание и всяка партия да си носи отговорност.
" Аз съм малко габровец, когато сме дали пари за нещо, в тази ситуация десетки милиони за машини, аз съм удовлетворен от машините ", показа Борисов на въпрос ще върнат ли хартиените бюлетини. 

Репортер на ПИК попита водачът на ГЕРБ по какъв начин ще договаря с хора, които го арестуваха и не престават да желаят да го арестуват: " Ако тръгнем със същата реторика, ще създадем държавно управление, с цел да ги арестуваме тях. Така че това е по едната тематика. Затова в този момент си давам тематика да създадем контактни групи ", отсече той. 

" Оръжие за Украйна би трябвало да се даде и ние това сме го казвали доста пъти. И не би трябвало да се шикалкави ", продължи Борисов. 

" Къде е ръбът на съмохранението ли? Отдавна минахме по ръба. Вчера Лорер го слушах по какъв начин надали не служебното държавно управление им е попречило. Когато при първото служебно държавно управление Бойко Рашков размазваше ГЕРБ и всички останали, къде бяхте вие? С какво ви попрече служебното държавно управление? Че ви изнесе далаверите? Ами те са длъжни да го създадат ", възнегодува ръководителят на ГЕРБ.
" Ако аз съм повода, не мога да кажа, че ще се махна от ГЕРБ, тъй като сме първи, с цел да могат да завоюват. Не слагам условия. Ако желаят, Кирил Петков и Асен Василев да си останат. Ние вършим в този момент анонс, те дано решат, може да откажат и контактните групи ", добави Борисов и сподели, че няма да разчита на отцепници. 

" Аз съм малко габровец, когато сме дали пари за нещо, в тази ситуация десетки милиони за машини, аз съм удовлетворен от машините ", показа Борисов на въпрос ще върнат ли хартиените бюлетини. 

Репортер на ПИК попита водачът на ГЕРБ по какъв начин ще договаря с хора, които го арестуваха и не престават да желаят да го арестуват: " Ако тръгнем със същата реторика, ще създадем държавно управление, с цел да ги арестуваме тях. Така че това е по едната тематика. Затова в този момент си давам тематика да създадем контактни групи ", отсече той. 

" Оръжие за Украйна би трябвало да се даде и ние това сме го казвали доста пъти. И не би трябвало да се шикалкави ", продължи Борисов. 

" Ръба на самосъхранението ли? Отдавна минахме по ръба. Вчера Лорер го слушах по какъв начин надали не служебното държавно управление им е попречило. Когато при първото служебно държавно управление Бойко Рашков размазваше ГЕРБ и всички останали, къде бяхте вие? С какво ви попречи служебното държавно управление? Че ви изнесе далаверите? Ами те са длъжни да го създадат ", недоволства ръководителят на ГЕРБ. 

Според него министрите и министър председателят трябвало да се решат след договарянията. 

Борисов се обърна и към кореспондент на " Дневник ": " Знаете, какъв брой ви обичам. Цитирам " Дневник " и " Капитал " непрестанно. Практиката за контактните групи не е измислена от мен, по този начин се преодоля рецесията през 90-те години. Когато по тематики се подпишат съглашения, всяка една партия би трябвало да си държи на думата. "  

" Нямаме никакви искания. Рашков не може да е вътрешен министър. Народът не го избра. И евроатлантическата ориентировка на България ", сподели още някогашният министър председател. 
 
Източник: " Епицентър "
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР