Следвайте Гласове в Най-малко шестима души са загинали и шестима

...
Следвайте Гласове в Най-малко шестима души са загинали и шестима
Коментари Харесай

Шест жертви след обстрел на пазар в Донецк от украинската войска

Следвайте " Гласове " в
Най-малко шестима души са починали и шестима са били ранени през днешния ден при обстрел против пазар в центъра на Донецк. Това съобщи Алексей Кулемзин, началникът на назначената на Москва администрация в този бастион на проруските сепаратисти в Източна Украйна, съобщи Франс прес.

" Според получената информация шестима души са починали и шестима са ранени при обстрел против пазара " Крити ", сподели той в " Телеграм ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Руските медии осведомят, че става въпрос за обстрел от страна на украинските въоръжени сили.
Изгорял е пътнически рейс, оповестява " Известия ". Твърди се, че измежду починалите има и дете. От видеа в обществената мрежа " Телеграм " се виждат останките на рейса, доста кръв по пътното платно, обувки.

Според кмета Кулемзин снаряд е блъснал и региона на градската администрация.
На 19 септември в центъра на Донецк след следващ обстрел починаха още 13 цивилни.
Местните управляващи изясняват зачестилите офанзиви с идния референдум в ДНР и другите, отделили се от Украйна области, коиито от на следващия ден ще гласоподават дали да се причислят към Руската федерация.
Междувременно на фона на митинги в редица градове в страната против частичната готовност, Москва отхвърли, че се планува да бъдат мобилизирани 1 милион руснаци. Пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков го назова " неистина ", оповестяват съветски и украински медии.
Украйна пък забрани на украинските студенти - мъже, които учат в чужбина, да напущат страната,за да учат, до момента в който работи военното състояние, оповестява украиинската организация УНИАН, като цитира представителят на държавната гранична работа Андрей Демченко. Възможността на учещи зад граница украинци да напущат страната е анулирана от 14 септември.
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР