Следвайте Гласове в Нашата цел е, ако се забрани износът,

...
Следвайте Гласове в Нашата цел е, ако се забрани износът,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Обмисляме вариант държавата да влезе в управлението на рафинерията на „Лукойл“

Следвайте " Гласове " в
„ Нашата цел е, в случай че се забрани износът, с продължаването на работата на рафинерията да се обезпечи на ниска цена гориво за българските жители “, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Днес дойде новината, че рафинерията, която „ Лукойл “ има в Италия, е минала под контрола на италианското държавно управление, с цел да не затвори и да може да обслужва стратегическите ползи на страната. Обмисляме законодателен вид, при който българската страна да влезе във притежание, в управлението и оперативното ръководство в българската рафинерия, в случай че има потребност за това. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Йордан Цонев, заместник-председател на Народното събрание и заместник-председател на ПГ на Движение за права и свободи. 
Цонев акцентира, че страната би трябвало да реализира и цялостен надзор над концесионираното пристанище „ Росенец “ и разгласи, че това също влиза в законодателните планове на партията. 
„ Трябва да знаем тъкмо какъв нефт идва и от кое място идва, кой е съветски и кой не, какви количества се преработват и накъде отпътуват “, изясни националният представител. 

Той напомни, че дерогацията, която страната ни получи за използването на съветски нефт, е поради българските жители, а не за осъществяване на облаги от комерсиалния индивид. 
„ Нашата цел е, в случай че се забрани износът, с продължаването на работата на рафинерията да се обезпечи на ниска цена гориво за българските жители “, разяснява още той. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
02 Дек 20222702 Дек 202239702 Дек 202238102 Дек 202230902 Дек 202231602 Дек 2022883КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022189219 Ное 2022101729 Ное 202239824 Sep 20223111
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР