Следвайте Гласове в Мисията на ЕС за обучение на украински

...
Следвайте Гласове в Мисията на ЕС за обучение на украински
Коментари Харесай

Полски генерал оглави мисията на ЕС за обучение на военни от Украйна

Следвайте " Гласове " в
Мисията на Европейски Съюз за образование на украински военнослужещи бе управлявана от полския военачалник Пьотър Тритек, който сега командва 11-а Люблинска бронетанкова дивизия. Решението е взето от Комитета за политика и сигурност на Европейския съюз, съобщи Укринформ.

Централно място в подготовката на украинските военни ще заемат щабни учения, тренировки за образуване на материално-техническо обезпечаване, даване на здравна помощ и дейности при приложимост на биологически, химически или нуклеарни оръжия.
Оперативното командване на задачата ще бъде ситуирано на полигона Нова Демба в полското Подкарпатско воеводство, граничещо с Украйна. Друг действен щаб ще има в Германия, само че единствено за подготвителни задачи в тази страна. Трети щаб ще работи в Брюксел и ще се занимава с административни въпроси. 
Това нетипично систематизиране на командните функционалности се дължи на обстоятелството, че Берлин поначало не е желал основното командване на задачата да бъде ситуирано в Полша и по този начин е завършил разногласието по въпроса.

Първата фаза планува да бъдат подготвени близо 15 000 украински военнослужещи. Учебната задача ще стартира да работи през ноември с двегодишен бюджет в размер на 106 милиона евро. Повечето учения ще се организират в Полша.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР