Следвайте Гласове в .Министерският съвет никога и никъде не е

...
Следвайте Гласове в .Министерският съвет никога и никъде не е
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Министерският съвет никога не е изразявал позиция за участие във война

Следвайте " Гласове " в.
Министерският съвет в никакъв случай и на никое място не е изразявал своя позиция за присъединяване във война. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев по време на присъединяване си в днешния парламентарен надзор. Думите му бяха в отговор на въпрос от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя изиска Донев да изясни дали думите на представителя на кабинета Антон Кутев, казани в изявление за БНР, че България е „ преди война “, са негова персонална позиция или позиция на целия кабинет, съобщава Българска телеграфна агенция.

„ Точно противоположното, позицията на Министерския съвет постоянно е била в посока на напъните за възобновяване на мира в района по пътя на дипломацията. В случай на условия, които да допускат възможното присъединяване на страната ни във боен спор, коства ми се е известно, че сходно нелеко решение се разисква в тази зала. Народното събрание разполага с пълномощията за сходно решение. Да се твърди противоположното е жестоко изкривяване на истината “, уточни Донев.  
„ Министерският съвет следи деликатно развиването на военния спор сред Русия и Украйна и прави оценка рисковете и заканите за националната сигурност. Българското държавно управление, въпреки и служебно, прави нужното, с цел да бъде подготвена страната ни при положение на ескалация и разширение на спора “, увери Гълъб Донев. 
Източник: Българска телеграфна агенция

 
 
29 Ное 20224129 Ное 2022200829 Ное 20229629 Ное 202232829 Ное 20226229 Ное 2022432КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022105119 Ное 202291629 Ное 20229924 Sep 20223051
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР