Следвайте Гласове в Китай е готов да задълбочи отношенията си

...
Следвайте Гласове в Китай е готов да задълбочи отношенията си
Коментари Харесай

Китай е готов да задълбочи отношенията си с Русия на всички нива

Следвайте " Гласове " в
Китай е подготвен да задълбочи връзките си с Русия на всички равнища и опити да бъде блокиран напредъкът на двете страни в никакъв случай няма да съумеят, сподели китайският външен министър Ван И, представен от Ройтерс.

Ван И е декларирал в телефонен диалог със своя съветски сътрудник Сергей Лавров, че Китай и Русия имат законно право да осъществят своя прогрес и възобновление, се споделя в известие, оповестено от китайското министерство на външните работи. " Китайската страна има намерение да задълбочи контактите си с Русия на всички равнища, да предизвиква непрекъснатото развиване на китайско-руските връзки и съдействието във всички области, с цел да донесе още по-големи изгоди за двете страни и нации и да обезпечи непоклатимост в един неустойчив свят ", цитира ведомството думите на китайския министър.
По време на телефонния диалог двамата министри са разискали графика на идните контакти на високо ниво, се показва в изказване на съветското външно министерство, представено от ТАСС. Лавров и Ван са се споразумели и да засилят координацията по въпросите от дневния ред на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и на Азиатско-тихоокеанския район. " Министрите обмениха отзиви по отношение на идната среща на върха на Г-20 и други интернационалните събития, планувани до края на годината ", сподели ведомството.
Лавров също по този начин е уведомил китайския си сътрудник за хода на специфичната военна операция и е благодарил на китайската страна, че поддържа съветската позиция във връзка с Украйна, както и че поставя старания за попречване на провокации с потребление на съставни елементи на оръжия за всеобщо заличаване, заяви Българска телеграфна агенция.

Само няколко седмици преди началото на нашествието на Русия в Украйна през февруари китайският президент Си Цзинпин направи взаимно изказване с съветския президент Владимир Путин, в което назова другарството сред тях " безгранично ". Путин напълно скоро още веднъж затвърди връзките сред двете страни в приветствената си депеша до Си във връзка невиждания му трети мандат като началник на Китайската комунистическа партия.
Китай и Русия все по-често съгласуват външните си политики в съпротива на ръководения от Съединени американски щати западен международен ред. На фона на неуспехите на Русия в нейната военна акция обаче, Пекин заема все по-доминираща роля в връзките, макар че сега Китай се пробва да се оправи с отслабването на своята стопанска система.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР