Следвайте Гласове в Хиляди хора се събраха в сряда в

...
Следвайте Гласове в Хиляди хора се събраха в сряда в
Коментари Харесай

Хиляди се събраха на протест срещу високите цени на енергията в Брюксел

Следвайте " Гласове " в
Хиляди хора се събраха в сряда в белгийската столица Брюксел на " народен ден на деяние ", с цел да стачкуват против внезапното повишение на цените на електрическата енергия, природния газ и храните и да привлекат вниманието към внезапното повишение на разноските за живот, предава.

Според профсъюзите и градската полиция в митинга са взели участие към 10 000 души. Събраха се хора от цялата страна, които маршируваха зад плакати с надписи " Животът е прекомерно безценен, желаеме решения в този момент " и " Всичко се усилва, с изключение на заплатите ни " или носеха плакати с надпис " Замразете цените, не хората ". Движението в града и публичният превоз бяха нарушени.

Проучване на белгийските медии от тази седмица сподели, че 64 % от запитаните са загрижени, че може да не могат да си разрешат сметките за ток и газ, които са се нараснали повече от два пъти през последната година, а 80 % от интервюираните са декларирали, че към този момент се пробват да пестят сила и вода.

" Когато пазарим хранителни артикули, това, което е в количката, в този момент коства с 20, 30 евро (долара) повече или даже повече според от магазина, в който отивате. Стигаме до миг, в който портфейлите ни не могат да устоят ", сподели Паскал Краесо, протестиращ от Брюксел.


Миналия месец министър-председателят Александър де Кроо предизвести, че " идващите пет до 10 зими ще бъдат сложни " поради високите цени на електрическата енергия и природния газ, подхранвани от войната на Русия в Украйна.

27-те страни членки на Европейския съюз се договориха да понижат потреблението на газ приблизително с 15% тази зима, като се стремят по-специално да понижат търсенето в пиковите часове. Министрите на енергетиката на Европейски Съюз ще се срещнат идната седмица, с цел да обсъдят рецесията.

Източник и фотоси:
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР