Следвайте Гласове в ЕС остава единен в подкрепата си за

...
Следвайте Гласове в ЕС остава единен в подкрепата си за
Коментари Харесай

Борел: ЕС ще подкрепя Украйна до победата, а какво е победа, решават украинците

Следвайте " Гласове " в
Европейски Съюз остава обединен в поддръжката си за Украйна, съобщи през днешния ден висшият европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел след края на съвещанието на европейските външни министри в Брюксел. ЕС ще бъде с Украйна до украинската победа и украинците сами ще дефинират какво е успеха за тях, добави Борел, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Жозеп Борел разясни, че Европейски Съюз и страните от Общността са дали до момента на Киев военна помощ за най-малко осем милиарда евро. Тази помощ се явява 45 на 100 от размера на средствата, обезпечени от Съединени американски щати, посочи висшият представител. 
Борел заяви, че до края на месеца се чака да стартира работа обучителната задача за най-малко 15 хиляди украински бойци. По неговите думи образованията ще се правят в няколко страни от Европейски Съюз.
Ще продължим с интернационалната изолираност на Русия, както и с ограничаващите ограничения. Готови сме да продължим да усилваме глобите и да преследваме намесата на други страни, изключително които дават оръжие и военна поддръжка (за Русия) - Иран и Беларус, добави Борел. Никога не сме твърдели, че глобите ще решат войната, само че те способстват за усложненията на съветската армия. Русия търпи големи загуби на бойното поле. Санкциите подкопават опциите на Русия да води война против украинците, учредена на терора, заключи Борел.

Според него съветският президент Владимир Путин не може да завоюва войната в Украйна, нито да победи украинската армия. Той се пробва да компенсира този боен неуспех с причиняване на страдалчество на украинците, съобщи Борел.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
14 Ное 20222514 Ное 20228814 Ное 2022110414 Ное 2022110414 Ное 202294014 Ное 20221408КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022154219 Окт 202278614 Ное 202219024 Sep 20222682
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР