Следвайте Гласове в До 6 месеца за първи път ще

...
Следвайте Гласове в До 6 месеца за първи път ще
Коментари Харесай

Илон Мъск: До 6 месеца за първи път ще вградим чип в човешки мозък

Следвайте " Гласове " в
До 6 месеца за първи път ще бъде подложен чип в човешкия мозък. Клиничните изпитвания ще стартират от американска невротехнологична компания „ Нюралинк “. Новината заяви нейният притежател – милиардерът Илон Мъск.

Според него интерфейсите на мозъчни чипове ще могат да разрешат на пациенти с увреждания да се движат и поддържат връзка още веднъж.
По-рано тази година Мъск изрази и по-амбициозни цели – постигането на симбиоза сред човек и изкуствен интелект.
„ Искаме да бъдем извънредно деликатни и изцяло сигурни, че всичко ще бъде добре, преди да сложим устройство в човек. Изпратихме повече от нашите документи към Агенция за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати и евентуално след към шест месеца ще можем вградим чип в човек “, разяснява милиардерът, представен от „ Индипендънт “.

Възможността за това няколко пъти беше отлагана. Очакванията на Мъск бяха, че първите вграждания в човешки мозък могат да се случат в края на 2020 година, а по-късно и в края на 2021 година
" Напредъкът първоначално, изключително що се отнася до хората, евентуално ще наподобява агонизиращо муден, само че ние желаеме да се разгърнем огромно и работим върху това “, разяснява той.
Очаква се първото вграждане от " Нюралинк " на чип в човек да възвърне зрението на хора, които са го изгубили или даже са били слепи по рождение.
На последното огромно обществено събитие „ Нюралинк “ сподели, че маймуна може да играе на видеоиграта Pong, употребявайки мозъка си.
Компанията организира многочислени спорни проби върху животни и търси регулаторните утвърждения на Съединени американски щати, с цел да стартира и клинични изпитвания върху хора.
Екипите на Мъск настояват, че работят по най-хуманния метод с животните. Миналата година клинични изпитвания имаше и върху хора в Австралия. Те разрешиха на неподвижен човек да направи първия си туит единствено посредством мисълта си, откакто в мозъка му беше вграден компютърен чип.
„ Не е нужно да натискате клавиши или да изпращате гласови известия. Създадох този туит само с мисълта си “, гласеше известието в платформата.
 
 
01 Дек 202210301 Дек 202214601 Дек 20225301 Дек 20224701 Дек 2022111001 Дек 2022205КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022159019 Ное 202296729 Ное 202232424 Sep 20223089
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР