Следвайте Гласове в .Десетки хиляди излязоха вчера на протести в

...
Следвайте Гласове в .Десетки хиляди излязоха вчера на протести в
Коментари Харесай

Десетки хиляди германци протестираха с искане за солидарност при енергийните помощи

Следвайте " Гласове " в.
Десетки хиляди излязоха през вчерашния ден на митинги в шест немски града, с цел да изискат по-справедливо систематизиране на държавните средства за справяне с  нарастващите цени на силата и разноските за живот и по-бърз преход от изкопаемите горива, заяви Ройтерс. Протестиращите излязоха по улиците на Берлин, Дюселдорф, Хановер, Щутгарт, Дрезден и Франкфурт на Майн, като държаха плакати с лозунги за всичко - от понижаване на инфлацията до изключване на нуклеарната сила и повече дотации за цените на силата за бедните, оповестява Българска телеграфна агенция.

По данни на " Грийнпийс " са взели участие към 24 000 души, която е един от уредниците. Полицията заяви, че в Берлин е имало към 1800 протестиращи.
" Искаме да покажем, че незабавно се нуждаем от финансови облекчения за жителите, което да е обществено уравновесено. Правителството прави доста, само че не разпределя средствата съгласно нужсите. Хората с по-ниски приходи се нуждаят от повече поддръжка, в сравнение с богатите ", сподели Андреа Коцис, заместник-председател на ver.di, един от синдикатите, който провежда митингите.
Вчера немският парламент утвърди оферти от държавното управление избавителен пакет от 200 милиарда евро, който има за цел да отбрани фирмите и семействата от последствията от внезапното повишаване на цените на силата.

Пакетът включва еднократно заплащане, което да покрие една месечна сметка за газ за семействата и дребните и междинни предприятия, и механизъм за ограничение на цените от март. С него ще се финансира и ограничение на цените на електрическата енергия за семействата и индустрията със задна дата от март по спотовите цени и от декември по бъдещите цени, като спомагателното финансиране ще бъде обезпечено от облагите на електроенергийните сдружения.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР