Следвайте Гласове в .Депутати от ГЕРБ-СДС внесоха сигнал до ДАНС

...
Следвайте Гласове в .Депутати от ГЕРБ-СДС внесоха сигнал до ДАНС
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе сигнал до ДАНС и МВР за меморандума с Джеймкорп

Следвайте " Гласове " в.
Депутати от ГЕРБ-СДС внесоха сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи за меморандума с Gemcorp, подписан от държавното управление на Кирил Петков, оповестиха от централата на ГЕРБ. Народните представители упорстват да се направи инспекции за осъществени престъпления и дали, в случай че има такива, те са непозволени действия по силата на Наказателния кодекс, оповестява Българска телеграфна агенция.

Агенцията припомня, че в края на предходната седмица водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и част от депутатите от партията дадоха брифинг, на който оповестиха, че разполагат с данни, че договорът сред страната и Gemcorp не е преустановен и компанията може да предяви искания за неустойки.
На 23 март 2022 година в Гранитна зала на Министерския съвет е подписан Меморандум сред Министерството на енергетиката, Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation. Предложението за меморандум е входирано единствено два дни по-рано в министерството, се показва в сигнала на ГЕРБ-СДС.
С подписания меморандум се урежда създаване и съфинансиране на план за промишлен комплекс " Марица " ; план за възобновяване и реиндустриализация, план за интерконекторната връзка сред Гърция и България за полутечен естествен газ; план за " Топлофикация-София " за усъвършенствания и рационализация на системите, дребни модулни реактори и други. 

От писмото на министъра на енергетиката до депутата от ГЕРБ Десислава Трифонова излиза наяве, че министерството не разполага със следната информация: по какви критерии е определена компанията Gemcorp Holdings Limited; предоставяна ли е информация за съществуване на квалифицирани специалисти за осъществяване на предмета на меморандума и съответното приложение; направена ли е инспекция за надеждност; по какъв начин е избран обсегът на меморандума; съществуване на предварителни разбори за нуждата на неговото сключване, се споделя в сигнала на ГЕРБ. Към него са приложени над 100 страници документи, касаещи меморандума и кореспонденцията към него, показват от партията.
В сряда по предложение на ГЕРБ-СДС парламентът реши да се сътвори Временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума.
Комисията ще е от 14 народни представители на паритетен принцип - по двама от всяка парламентарна група. Тя ще работи един месец и би трябвало да изготви отчет какви обстоятелства и условия е открила.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
25 Ное 202213625 Ное 202290325 Ное 202242325 Ное 20227425 Ное 202240125 Ное 2022160КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани24 Ное 202222719 Ное 202276418 Ное 2022229224 Sep 20222956
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР