Следвайте Гласове в .Държавите от Европа не трябва да бъдат

...
Следвайте Гласове в .Държавите от Европа не трябва да бъдат
Коментари Харесай

Орбан: Европа не трябва да бъде въвличана още повече във войната в Украйна

Следвайте " Гласове " в.
Държавите от Европа не би трябвало да бъдат въвличани още повече във въоръжения спор в Украйна, счита унгарският министър председател.  " Европа към този момент се потопи във войната ", сподели Виктор Орбан. " Който образова бойци и доставя оръжия, се е хвърлил стремително във военните дейности. Надяваме се, че Европа няма да бъде част от тази война. И Унгария няма да се меси в нея. Ние обаче предоставяме и ще продължим да предоставяме филантропична помощ на бежанците от Украйна “, заяви унгарският премиер Виктор Орбан на конференция за резултатите от 2022 година, оповестява ТАСС.

„ Съществуването на самостоятелна и суверенна Украйна е в ползите на Унгария, само че не е в наш интерес да отделим съветската стопанска система от Европа “, сподели Орбан. Унгарските управляващи преди този момент неведнъж са призовавали за мирни договаряния за разрешаване на украинския спор. Будапеща не оказва военна помощ на Киев, само че оказва поддръжка на бежанците от Украйна, прибавя ТАСС.
Орбан е уверен, че за разрешаването на спора в Украйна са нужни договаряния сред Русия и Съединени американски щати. „ Всъщност са нужни не руско-украински, а руско-американски договаряния “, сподели Орбан. Отговаряйки на въпроса дали такива договаряния може да има в Будапеща, той посочи, че това може да се смята за непрекъснато предложение на унгарското държавно управление. Но най-важното е такива договаряния въобще да се проведат “, акцентира Орбан.
„ Украйна може да остане самостоятелна и суверенна единствено в случай че бъде непокътната нейната териториална целокупност “, сподели той, отговаряйки на въпрос дали мирът в Украйна изисква възобновяване на границите ѝ от 2014 година Но " това би трябвало да се разиска ", добави унгарският министър председател. „ Първо би трябвало да реализираме помирение, а по-късно да се опитаме да сближим позициите на страните. (...) Но не е наша работа да даваме препоръки “, сподели Орбан.

 
 
 
21 Дек 2022251121 Дек 202219221 Дек 2022164421 Дек 202226721 Дек 202267221 Дек 2022230КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202270809 Дек 2022101817 Дек 202289917 Дек 2022236
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР