Следвайте Гласове в България ще каже да на следващ пакет

...
Следвайте Гласове в България ще каже да на следващ пакет
Коментари Харесай

Кутев: Няма как да се нарушават държавни граници. България ще каже да на нови санкции срещу Русия

Следвайте " Гласове " в
България ще каже " да " на идващ пакет наказания на Европейски Съюз против Русия, тъй като ние сме членове на Евросъюза, това е политика на Евросъюза и тя има своята логичност. Това съобщи в представителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

Подчерта обаче, че глобите не би трябвало да са на гърба на европейските жители.
" Дали Русия употребява газа като икономическо оръжие? Очевидно е по този начин. Въпросът е в този случай може ли Европа да откри тези пътища, с които да отбрани ползите на българските жители ".
Кутев оговори на рецензиите против служебното държавно управление за газовите доставки, като съобщи, че България сама е спряла доставките от " Газпром " през април, до момента в който доста европийски страни са траяли да заплащат по избрания от Русия метод. Коментира и извършената през вчерашния ден консултативна среща при президента:

" Идеята на срещата при президента беше да се създаде някаква ясна позиция, която се и получи. Не мисля, че България има кой знае какъв брой огромна роля в напрежението в Украйна, въпросът е какво вършим за нашите жители "
По думите му осъждането на съветската експанзия в Украйна и проведените референдуми е обосновано
Няма по какъв начин да се нарушават държавни граници. Има си международен ред, който доста ясно дефинира какви са механизмите, по които взаимодействат страните. Ясно е, че както самата война е жестоко нарушаване на този интернационален ред по този начин и опитите да се създадат тези по този начин наречени референдуми в областите- те съставляват опити за смяна на границите на суверенна страна. Ясно е, че това не може да бъде признато от интернационалната общественост. Европейски Съюз няма по какъв начин д бъде признато и да не бъде наказано и от България.
По думите му тази ескалация на спора слага под риск целия европейски континент, защото Русия и Путин са наясно, че интернационалната общественост няма по какъв начин да се съгласи с тези дейности
" Категорично твърдим, че сега директна военна опасност за България няма, само че в това време има голям риск, който се ускорява и със заканите за нуклеарно оръжие явно стартира да наподобява към този момент все по-осезаем. Най-големият риск остава икономическият. Предполага се, че доставките на горива за електрическа енергия ще се затруднят, превозът в Черно море ще се затрудни "
България разчита на член 5 от НАТО за отбрана при положение на експанзия, само че това идва и с отговорности в този контракт, акцентира Кутев. Част от тези отговорности са нашето присъединяване с въоръжение в акциите на Алианса и отбрана на въздушното ни пространство.
" Служебното държавно управление първо се пробва да обезпечи първо опцията за отбрана на личното ни небе. Точно това нямаме и тъкмо по тази причина на последното съвещание на държавното управление беше взето решението за процедурата за останалите 8 изтребителя от ескадрилата (F-16, бел. ред.) "
Според Кутев единственият логичен метод в този спор е дипломацията, а Русия не я употребява и поради това напрежението ескалира. По думите му би трябвало да има общоевропейски решения за решение на мигрантската рецесия - както от Украйна и Русия, по този начин и от Близкия изток.
" България сега не е по-рискова външна граница от Гърция, Италия или Испания. ние сме изцяло в границите на европейските условия. Има голям външен напън от Турция. Бяха направени големи старания, с които да ограничим по някакъв метод мигрантския напън. "
Най-важното в пограничните региони е градежът на пътища. Обявеното бедствено състояние ще форсира процедурите по поддръжка и ремонт на пътищата, които са един от най-сериозните проблеми там.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР