Следвайте Гласове в .Ако не се случи нещо с първия

...
Следвайте Гласове в .Ако не се случи нещо с първия
Коментари Харесай

Росен Желязков: Ако не успее първият мандат, шансовете за втория минават през разговор

Следвайте " Гласове " в.
" Ако не се случи нещо с първия мандат, възможностите на втория биха минавали през търсенето на диалог. Ние не стигматизираме диалозите си с политическите обединения, които изповядват евро-атлантическо виждане за бъдещето на България.... Важният диалог минава и през развиването на страната на база на идващите 2-3 години ". Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, заместник-председател на 48-ото Народно заседание, някогашен министър на превоза и осведомителните технологии.

По думите му, експертен кабинет би трябвало да има поддръжка в Народното събрание към политики:  " Един подобен кабинет би трябвало да отговори ясно в каква посока върви страната - дългова серпантина, напредък, вдишване на отговорност за позволените през последните 2 години безредни дейности в областта на обществените финанси. Това ще е диалогът за идващ кабинет и за търсене на решение на обстановката ".  
Росен Желязков акцентира, че ГЕРБ ще води диалози с всички политически обединения: " Ние сме споделили обединения да няма с Българска социалистическа партия и " Възраждане ", само че диалози ще има с всички ".
Той изрече очакване президентът Румен Радев да даде към седмица време за съвещания с партиите и добави:  " Работата на Контактната група не я считаме за безполезна, тъй като това е опит политическите обединения да стартират да приказват посред си и да излязат от декларациите, че няма да приказват една с друга ". 

" В избора на ръководител на Народното събрание нямаше никакъв залог, само че се трансформира в нещо приблизително сред следизборния делириум и упованието за някаква нова предизборна страст. Този конфликт, дружно с упованието, че Народното събрание би трябвало наложително да се раздели по осите на някакви нови болшинства и обединения, с цел да се оправдаят опорните точки, че има ново болшинство, доведоха до тези безплодни гласувания. Най-накрая разсъдъкът надви и то надви в старите партии ", разяснява Желязков, който беше един от претендентите за поста ръководител на 48-ото Народно събрание.
Според него парламентът ще работи мъчно, в случай че депутатите не схванат, че изборите са завършили и в случай че не спрат да живеят с упованието, че изборите предстоят:
" Комбинацията от двете води до мощна фрагментация, тъй като всяка парламентарна група ще преглежда своето държание през тази призма ".
" Искаме (парламентът - б.р.) да задължим Министерски съвет да внесе всички законопроекти по Плана за възобновяване, с цел да може да тръгне това извънредно значимо финансиране. ГЕРБ-СДС внасяме антикризисни ограничения в областта на енергетиката. Компенсации на бизнеса за цените на тока и газа с неданъчни източници и така нататък ", съобщи той и посочи, че паралелно с влизането в съответната работа на Народното събрание ще тече и конституционната  процедура по връчване на проучвателния мандат. 
" Пропагандата има своето влияние. Ние сме в света на хибридните офанзиви и не изключвайте опцията да е фиктивен сюжет прекаляването с тематиките за размера и размаха на корупционните тематики.... А че има корупция на всички равнища, това е ясно ", разяснява още депутатът от ГЕРБ и добави, че в една правова страна корупцията се потвърждава в обективен развой. 
Интервюто на Явор Стаматов с Росен Желязков в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от. 
Източник: БНР
 
 
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР