Следвайки стратегическата си визия за развитие 2018-2019 г. Национален дворец

...
Следвайки стратегическата си визия за развитие 2018-2019 г. Национален дворец
Коментари Харесай

`Лятна сцена – НДК` – новото културно пространство на открито в София

Следвайки стратегическата си визия за развиване 2018-2019 година Национален замък на културата обогатява своите пространства с непрекъсната Лятна сцена – НДК, ситуирана навън, в парка зад Двореца.

Това ще е новото културно преживяване за столичани и посетители на София, уверени са от управлението на Двореца. „ През слънчевите месеци от годината паркът на НДК, който Столична община трансформира в доста приветливо място през последните години, е желан от мнозина софиянци и от все по-увеличаващите се задгранични туристи в София. Затова ние взехме решение НДК през лятото да излезе на открито при хората. Създавайки тази открита сцена, ние ще я превърнем в самобитна платформа за другарство с публиката “, споделя ръководителят на Съвета на шефовете на НДК Борислав Велков.

Официалното разкриване на Лятна сцена – НДК ще бъде на 24 май с тазгодишното издание на „ Празник на буквите “. Междувременно преди броени дни, след подписването на Меморандума за съдействие сред Национален замък на културата и Софийска опера и балет, стана ясно, че на 14, 15 и 16 юли Операта ще показа на Лятната сцена на НДК едни от най-хубавите си спектакли.

Кино под звездите, както и концерти на одобрени и начинаещи реализатори са измежду концепциите за стратегия на Лятната сцена. Тя е с потенциал от най-малко 450 седящи места с опция за допълнение на най-малко още толкоз мобилни седящи места, както и правостоящи.

Освен че ще употребява Лятната сцена за показване на продукциите на своя Продуцентски център, както и за партньорски продукции, НДК напълно скоро ще стартира да предлага мястото и на свои клиенти. Сцената разрешава на нея да се състоят както събития с продажба на билети, по този начин и такива със свободен достъп.

От управлението на НДК са решени да влагат особено и в серия от събития с безвъзмезден вход, които да дават опция за изява на прохождащи млади гении.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР