Следвате Гласове в Временният председател на румънския Сенат Алина Горгиу

...
Следвате Гласове в Временният председател на румънския Сенат Алина Горгиу
Коментари Харесай

Алина Горгиу: Румъния доказа, че заслужава и има право да бъде в Шенген

Следвате " Гласове " в
Временният ръководител на румънския Сенат Алина Горгиу сподели, че Румъния „ би трябвало, заслужава и има право да бъде в Шенгенското пространство “, а резолюцията, призната от Европейския парламент, призоваваща държавите-членки на Европейски Съюз да позволен Румъния и България в Шенгенското пространство, е най-важното решение в това отношение, съобщи за Българска телеграфна агенция румънската организация Аджерпрес.

„ Най-големите благоприятни условия се раждат по време на рецесия и през днешния ден имаме съществени причини да приключим сполучливо едно начинание, подкрепено без запаси от най-високото равнище на посланичество в румънската страна: президентство, държавно управление, дипломация, парламент. Говорим за присъединение към Шенгенското пространство и през днешния ден сме очевидци на най-важното решение, а точно резолюция по отношение на присъединението на Румъния към Шенгенското пространство, което беше в действителност групово изпитание, резултат от поредни старания на сътрудниците в Европейския парламент. Говорим за 547 гласа в интерес на присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство, изпитание, което ЕНП постави и желая да благодаря на всички сътрудници в групата на ЕНП и на румънските сътрудници в Европейския парламент “, сподели Горгиу пред Аджерпрес във вторник.
По нейните думи Румъния е потвърдила на фона на провокациите в опазването на здравето, а в последно време и на фона на провокациите пред сигурността през последната година, че е подготвена да пази границата на Европейския съюз.
„ Мога да ви кажа твърдо, че Румъния не седеше със скръстени ръце през този интервал и даде пореден и доста постоянен принос към всички европейски групови старания по отношение на обществените провокации, провокациите в опазването на здравето и изключително провокациите пред сигурността през миналата година. И ние демонстрирахме още един път, че сме доста добре готови да защитим източната граница на Европейския съюз. Изминаха 11 години, откогато Европейската комисия предложи на Европейския съвет Румъния и България да бъдат признати в Шенгенското пространство, само че постоянно е имало спънки или политически условия, доста от тях неоправдани. Днес наподобява, че сме на прав път, в доста сложен подтекст, само че се надявам, че няма да пропуснем тази опция. Мога да ви уверя, че поставяме всички старания, с цел да превърнем този народен план в действителност допустимо най-бързо “, добави Горгиу.

Тя уточни, че Румъния от дълго време е изпълнила техническите условия за присъединение.
„ Румъния извърши техническите условия за присъединение отдавна; имаше някои спънки заради политически оценки, направени от други, само че аз имам вяра, че през последните години, изключително през последните две години, Румъния потвърди, че би трябвало, заслужава и има право да бъдем в Шенгенското пространство “, сподели Горгиу.
В обява във „ Facebook “ тя сподели, че за румънците „ участието в Шенгенското пространство е синоним на цялостното практикуване на правото на свободно придвижване “
На пленарна сесия в Страсбург във вторник Европейският парламент одобри предложение за резолюция, призоваваща държавите-членки да разрешат на Румъния и България да се причислят неотложно към Шенгенското пространство за свободно пътешестване.
(Новина, определена от румънската организация АДЖЕРПРЕС за издание от Българска телеграфна агенция според контракта за съдействие сред агенциите)   
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР