Следват реакциите на високопоставени личности от цял свят по повод

...
Следват реакциите на високопоставени личности от цял свят по повод
Коментари Харесай

Реакции по повод оставката на британския премиер

Следват реакциите на високопоставени персони от целия свят във връзка оставката на Лиз Тръс, която в четвъртък съобщи, че подава оставка като министър-председател на Англия единствено шест седмици след назначението си, осведоми Reuters.

Ръководителят на личния състав на Белия дом Рон Клейн

" Страната ни постоянно е имала специфични връзки с Обединеното кралство, без оглед на партийната принадлежност на нашия президент или политиката на техния министър-председател. Това ще продължи без значение от това кого ще избере Обединеното кралство. Ще работим в доста, доста тясно съдействие с който и да е, който наследи министър-председателя Тръс ".

Френският президент Еманюел Макрон

" Искаме на първо място непоклатимост. В персонален проект постоянно ми е тъжно да видя по какъв начин някой сътрудник си отива. "

 Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте

" Имах добър контакт с нея, тъй че в персонален проект съм наскърбен за нея, постигнахме единодушие по цялостен набор от възгледи и чакам с неспокойствие да работя с този, който ще бъде идващият ми сътрудник. "

Кметът на Лондон Садик Хан

" Тази заран чух новината, че моят политически конкурент, консервативният министър-председател на Обединеното кралство, е подал оставка. Ако знаех, че организирането на срещата на върха може да докара до оставката на министър-председателя на Обединеното кралство, щях да я провеждам по-рано. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР