Следват пет супер лесни техники за готвене с ниско съдържание

...
Следват пет супер лесни техники за готвене с ниско съдържание
Коментари Харесай

Кой е най-добрият начин за топлинна обработка на храната

Следват пет супер лесни техники за готвене с ниско наличие на мазнини, които можете да овладеете за времето, належащо за основаване на здравословна кухня.

1. ПАРА

Приготвянето на пара е просто готвене на храна в затворена среда, напоена с пара. Можете да готвите на пара по разнообразни способи:

•             с покрита перфорирана кошница, която стои над тенджера с вряща вода;

•             с пергаментова обвивка или фолио;

•             с китайски бамбукови уреди за пара, които се подреждат на върха на уок;
4 неприятни кулинарни навика, които ви пречат да готвите вкусно
Не всеки има дарбата да готви вкусно, само че в случай че желаете, можете да научите всичко. Има доста секрети за готвене, само че е значимо да знаете не самичък...
Прочети повече
•             с комфортни електрически уреди за пара.

Храната на пара се готви и запечатва на усет, елиминирайки потребността от прибавяне на мазнини по време на приготвянето. Освен това, резервира питателните субстанции по-добре от всеки различен способ на готвене като се изключи микровълнова. Той е съвършен за риба и миди, тъй като не изсушава деликатната плът. Най-добри храни за пара: зеленчуци като аспержи, тиквички и зелен боб, круши, пилешки гърди, рибни филета и миди.

2. ПЪРЖЕНЕ

Готвенето на доста мощен огън за доста малко време е същността на пърженето. Тъй като храната се подготвя толкоз бързо, тя би трябвало да бъде нарязана на дребни, равномерни части, с цел да се подсигурява, че всяка съставна част е приготвена усърдно. Това е различен способ, който изисква цялото ви внимание, защото непрекъснатото безредие и от време на време мятане на съставките са нужни, с цел да се предотврати залепването на храната по тигана.

Най-добрият метод за пържене с безредие е в уок. Наклонените страни и заобленото дъно са особено проектирани, тъй че храната да може бързо да се запече в „ корема “ на тигана и по-късно да се реалокира нагоре в профил, където приключва готвенето по-бавно.
Не мий в никакъв случай тези храни преди готвене
Съществува пагубно разбиране, че всеки хранителен артикул би трябвало да се измие. Tова не е правилно и измиването на избрани храни може да п...
Прочети повече
Най-добри претенденти за пържене: броколи, зеле, патладжан, чушки, гъби, свинско, пилешко, скариди, миди и тофу.

3. ПЕЧЕНЕ

Един от най-простите от всички способи за готвене, печене посредством излагане на храна на директна топлота в електрическа или газова печка, нормално в долното чекмедже на фурната. Постига същите резултати като печенето на скара, само че при печенето на скара топлината идва изпод, до момента в който при печенето във фурна идва от горната страна. Тъй като топлината е непрекъсната, всичко, което в действителност би трябвало да извършите, е да преместите храната по-близо или по-далеч от нагревателя според от това по какъв начин харесвате приготвена храна. Това значи, че колкото по-тънък е разфасовката на храната, толкоз по-близо би трябвало да бъде източникът на топлота, тъй че бързо да изгори повърхността на храната, оставяйки вътрешността по-малко подготвена.

Най-добри претенденти: сьомга, пиле, кокошка, тиква, тиквички и лук.

4. МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА
8 трика от кухнята, които ще ускорят процеса на готвене
Мнозина ще се съгласят, че от време на време готвенето лишава доста време, старания и нерви. Домакините вършат всичко допустимо да улеснят работата...
Прочети повече
Храните, които се готвят добре по този метод, са зеленчуци, които резервират цвета си дружно с питателните си субстанции, и риба и пиле, които се съчетават добре спрямо телешкото и свинско.

Най-добри претенденти за това готвене: цвекло, броколи, риба, пиле, картофи, спанак, моркови, карфиол и ябълки.

Не забравяйте да употребявате стъклени, керамични или пластмасови съдове за готвене, подобаващи за микровълнова фурна.

5. ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ

Храната, приготвена в тенджера под налягане, изисква доста малко вода и време, което значи, че витамините и минералите се резервират непокътнати.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР