Следващото участие на Тодор Неделев с националната фланелка навярно ще

...
Следващото участие на Тодор Неделев с националната фланелка навярно ще
Коментари Харесай

Неделев пред мач номер 40 за националния отбор

Следващото присъединяване на Тодор Неделев с националната фланелка вероятно ще е на следващия ден в контролата с Катар. Това ще бъде мач №40 за звездата на Ботев (Пловдив).

Халфът е осмият пловдивчанин, който стига до тази численост срещи за Българя. Номер 1 в тази влиятелна ранглиста разумно е Христо Бонев. Иконата на Локомотив Пловдив е с 96 дуела с националната фланелка и 48 гола. След Зума вторият пловдивчанин с най-вече мачове е Христо Стоичков – 83 дуела и 37 гола.

По голове Камата е трети за всички времена след Димитър Бербатов и Христо Бонев. Останалите 5 митове пред Тодор Неделев са Аян Садъков (80 мача), Динко Дерменджиев (58 мача), Тодор Диев (55), Георги Йорданов – Ламята (46) и Костадин Костадинов с 44.

До това Неделев да стане ботевист номер 1 по мачове за България го разделят 19 мача (от Динко Дерменджиев) и едвам 5 от „ канарче “ №2 – Костадин Костадинов. Дотук Тодор Неделев се регистрира за България с 5 гола и 8 асистенции, като това го прави най-полезния и ефикасен състезател в селекцията на Ясен Петров, демонстрира статистика на „ Мач Телеграф “.

Мач номер 1 в кариерата му за България си остава обратът в международната подготовка против Северна Ирландия на 12 октомври 2021 година, когато спечелихме с 2:1 след две негови превъзходни осъществявания. Тодор Неделев е играл с националната фланелка под управлението на шестима селекционери – Любослав Пенев, Ивайло Петев, Петър Хубчев, Красимир Балъков, Георги Дерменджиев и Ясен Петров, като последните двама са пловдивчани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР