Следващото Народно събрание и следващият кабинет няма да са същите

...
Следващото Народно събрание и следващият кабинет няма да са същите
Коментари Харесай

ДПС: Караянчевщината няма място в българския парламент

" Следващото Народно заседание и идващият кабинет няма да са същите най-вече поради такива като Караянчева. Би било добре, без значение от резултатата от гласуването по нашето искане, личността и държанието на Караянчева да бъдат урок, теоретичен от всички. Ние имаме вяра в точната преценка на българските гласоподаватели, имаме вяра, че лица като Караянчева и Караянчевщината нямат място в българския парламент и политика. В името на парламентаризма ние ще гласуваме уверено за освобождението на Караянчева ". Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ при започване на дебата за оставката на ръководителя на Народното събрание.

Той упрекна Караянчева, че прави гаф след гаф.

" Тя желае да дублира функционалността на министър председател и президент. Но това не й се отдава и става гаф след гаф. Да забравиш, че си ръководител на Народното събрание и да се изявяваш като квартален партиен функционер, значи да извършиш политическо закононарушение против републиката и това историята няма да го елементарни. ", укори той.

" Цвета Караянчева е блестящо въплъщение на ГЕРБ и с последните си изяви го потвърждава. Агресивното говорене, арогантното държание и острият звук ще останат като характерности на ГЕРБ. Омразата и експанзията и разделянето и опълчването са на власт и ръководят. Когато нямаш потенциал и визия, остават експанзията, омразата и арогантността. Естествено и популизма ви включително ", продължи с рецензиите Карадайъ.

По думите му обаче това няма да помогне на Караянчева да остане във властта.

" Защото жителите не желаят никой да ги наставлява и навиква. Самата госпожа или не схваща защо става дума или се е взела прекомерно насериозноно и се е самозабравила изцяло. На рецензиите на жители дава отговор, че имала причини. Ии през днешния ден продължава да си мисли, че настояването на оставката й е акт на опозицията и ще отмине ", добави водачът на Движение за права и свободи.

Хамид Хамид също не спести рецензиите си към председателката на Народното събрание. По думите му тя принизява работата на Народното събрание до завод за произвеждане на железни произведения.

" Ако госпожа Караянчева въобще се запомни с нещо, то ще е с късата, само че и безапелационна оценка на своя партиен ръководител, станала притежание на всички български жители. Няма място думата " кърджалийска " в това определение, само че до такава степен приключва нашето противоречие с него ", сподели той, като посочи, че Караянчева не е от Кърджали.

" Законите би трябвало да се съблюдават и в събота, и в Лом ", заключи Хамид във връзка изявление на Караянчева на партийно събитие на ГЕРБ в Лом.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР