Следващото лято обещава да бъде богато на хардуерни новини. Докато

...
Следващото лято обещава да бъде богато на хардуерни новини. Докато
Коментари Харесай

HEDT платформата Intel Glacier Falls трябва да излезе през есента на 2019 година

Следващото лято дава обещание да бъде богато на хардуерни вести. Докато AMD бъде заета с представянето на пазара на новия чипсет X570 и 7 nm процесори Matisse (Ryzen, серия 3000), присъщи с поддръжката на PCI Express 4.0 в всеобщия сегмент, корпорацията Intel има намерение да обнови своето портфолио с HEDT решения.



Според появилият се в уеб пространството слайд, през третото тримесечие на 2019 година би трябвало да излезе платформата Intel Glacier Falls , включваща процесорите Cascade Lake-X и съчетаем с тях нов чипсет (предполага се X399). С други думи, процесорният колос ще приготви заместителите на чиповете Skylake-X Refresh за по-малко от година.

В слайда се загатват и 22 нанометрови версии на чипсетите B365 и H310C, които ще се създават редом с техните 14 нанометрови аналози.



Освен това, нови приключвания на информация демонстрират, че напълно скоро би трябвало да излязат процесори Coffee Lake-S Refresh с необикновени показатели: Core i9-9900KF, Core i7-9700KF, Core i5-9600KF, Core i3-9350KF, Core i5-9400F и Core i3-8100F. Според предварителната информация, признакът „F“ демонстрира деактивирано графично ядро. Пазарните анализатори са на мнение, че с цел да понижи недостига на 14 nm процесори, Intel е решил да започва продажбите на чипове с бракувани графични ускорители.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР