Следващият парламент продължава работата с комисия по ревизия – това

...
Следващият парламент продължава работата с комисия по ревизия – това
Коментари Харесай

Мая Манолова: Осветяването на корупцията започна, омертата за мълчание е нарушена

„ Следващият парламент продължава работата с комисия по проверка – това е ясно. Процесът по осветление на корупцията стартира “, посочи от „ Изправи се! Мутри вън! “ в изявление за БНР. Тя е ръководител на парламентарната комисия за проверка на досегашното ръководство.
„ Омертата за безмълвие беше нарушена. Очакваме още и още хора да приказват “, съобщи Манолова, съгласно която „ глинените крайници на този модел се клатят “.
„ Сегашните ръководещи нямат боязън от закона и позор от хората. Това би трябвало да се промени “, разяснява Манолова.
Прокуратурата към този момент разгласи, че ще ревизира изказванията пред комисията на двамата предприемачи – и.
Ще бъдат окомплектовани всички стенограми от съвещанията на комисията и ще бъдат изпратени както до българската прокуратура, по този начин и до европейската, до омбудсмана, както и до служебните министри и други институции, разясни Мая Манолова. Взето е решение по прегледаните проблеми и сигналите да бъдат направени писма.
Задължително е служебното държавно управление да продължи работата по сигналите, счита Мая Манолова.
Днес документите, предоставени на комисията, ще бъдат сведени до знанието на всеки един от нейните членове, увери Манолова. В петък съвещанието на комисията е завършило късно, а по-късно не е имало опция да се организира закрито съвещание на комисията, на което членовете й да се осведомят за постъпилата документи, изясни тя.
Според Манолова комисията е посочила, че е на страната на жителите и на рекетирания бизнес.
 Христо Гаджев, ГЕРБ: Илчовски даде документи единствено на Мая Манолова, която ги скри Христо Гаджев, ГЕРБ: Илчовски даде документи единствено на Мая Манолова, която ги скри
" Искаме да се съблюдават ясни правила, по които ще се организира чуването на предприемача Светослав Илчовски пред членовете на Комисията по...
„ Няма да употребявам нито един от документите по време на акцията. Това е комичен рев “, уточни още Мая Манолова.
„ Самият факт, че тези данни се изнасят публично, в сърцето на страната – в българския парламент, демонстрира, че тези обстоятелства няма по какъв начин да бъдат набутани в кьошетата “, означи още Манолова, съгласно която доверието в Народното събрание е почнало да се връща.
Трябва да бъдат тествани както Илчовски и неговия бизнес, по този начин и всички забъркани лица и по какъв начин работят обособените институции, безапелационна е Манолова.
„ Хората, които пишат, споделят, че са писали на органите, на институциите, на министерствата, на ръководителите “, добави тя. Днес ще бъде обявен окончателният брой на сигналите, отправени към комисията за инспекция
Има и други данни за съществени нарушавания, свързани с продажба на парцели, в енергетиката, в „ Автомагистрали “, в това число данни, предоставени от проверяващи публицисти, посочи Мая Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР