Следващият пък когато решите да разчистите листата си с приятели

...
Следващият пък когато решите да разчистите листата си с приятели
Коментари Харесай

Внимание! Триенето на приятел във Facebook има последищи в истинския живот

Следващият пък когато решите да разчистите листата си с другари в обществените мрежи, помислете хубаво, тъй като виртуалните ви дейности ще получат действителен отзив в същинския живот.

Резултатите от ново изследване демонстрират, че така наречен "разсприятеляване " в обществената мрежа Фейсбук води до съществени последици в действителността, т.е. в живота ни отвън мрежата. Затова не бързайте да изтривате някого от контактите си, написа Business Daily.

40 % от хората, взели присъединяване в изследването, декларират, че ще отбягват индивида, който ги е изтрил от своя профил. 50 % пък декларират, че не биха постъпили по този метод с някого, който към този момент са приели за собствен другар, даже другарството им да е единствено виртуално.

Същевременно се оказва, че дамите са най-склонни да заобикалят индивида, който се е отказал от другарството им в мрежата, когато го срещнат на улицата.

„ Хората са мислят, че обществените мрежи са единствено за развлечение. Те не осъзнават обаче, че това, което вършат в тези уеб сайтове, имат последици в действителния живот “, декларира Кристофър Сибона, създател на проучването и докторант от Университета на Колорадо.

Игнорирайки някого в обществените мрежи вие задействате поредност от събития в действителността, които се отразяват върху самочувствието на хората, върху тяхната самокритика и самоконтрол. Изтривайки някого от листата с контактите си, вие можете да повлияете на неговите страсти и да го накара да се усеща уединен и отритнат, освен от вас, само че и от света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР