Следващият месец Тайланд ще продаде държавни спестовни облигации в размер

...
Следващият месец Тайланд ще продаде държавни спестовни облигации в размер
Коментари Харесай

Тайланд продава спестовни бонове за $2 милиарда, за да финансира мерките срещу вируса

Следващият месец Тайланд ще продаде държавни спестовни облигации в размер на 60 милиарда бата или 2 милиарда $, с цел да подкрепи финансирането на стимулиращи ограничения за намаляване на въздействието от, заяви финансовото министерство, съобщи Reuters.

Миналата седмица държавното управление разгласи нов пакет от тласъци на стойност 7 милиарда $ в поддръжка на дейностите в страната, където се регистрират съвсем 10 хиляди нови случая на ковид за малко повече от месец.

Облигациите ще се оферират с три падежа, като пет- и 10-годишните облигации дават междинна рентабилност от надлежно 2,0% и 2,5% годишно, а 15-годишните облигации оферират закрепена рентабилност от 1,8%, съобщи министерството в изказване.

" Облигациите би трябвало да бъдат разпродадени, защото са сигурни и оферират добра възвръщаемост ", сподели на брифинг Патриша Монгхонванит, началник на службата за ръководство на обществения дълг на министерството.

Новият тласък ще бъде финансиран и от други заеми, в това число държавни облигации и някои от по-ранен заем от Азиатската банка за развиване, сподели тя.

Целият дълг, който страната ще изтегли, е под 1 трлн. тайландски бата или 33,37 милиарда $, в случай че тя извърши проекта за заемите си, разгласен предходната година в отговор на пандемията.

До момента по него са изтеглени към 394 милиарда бата, а останалата част ще бъде добита през настоящата финансова година, сподели Патриша, добавяйки, че досега са изхарчени 373 милиарда бата.

Публичният дълг на страната към брутния вътрешен артикул няма да надвиши 56% в края на тази фискална година, която завършва през септември, сподели тя. Към ноември предходната година дългът е 50,46% от Брутният вътрешен продукт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР