Следващият гост в нашата рубрикае бъде представителката на ГЕРБ Славена

...
Следващият гост в нашата рубрикае бъде представителката на ГЕРБ Славена
Коментари Харесай

Гласът на младите в политиката: Славена Точева от ГЕРБ

Следващият посетител в нашата рубрикае бъде представителката на ГЕРБ Славена Точева. Тя владее четири езика, работила е като еколог в частния бранш, приключила е “Управление на туризма ” в Стопанската академия в Свищов, а сега уми магистратура по финанси.

Поради неспособност да проведем изявлението в, госпожа Точева отговори на писмените ни въпроси.

Г-жо Точева, първият ми въпрос е за какво се насочихте към политиката? Каква е вашата персонална идея и мотивация?

Мотивацията ми да се занимавам с политика, е обвързвана с опциите, които дава за реализирането на доста дела, хрумвания и планове, които доближават до хората и са положителни за тях. Като представител на младото потомство в политиката, считам че от най-високата естрада в страната, тази на националното заседание, мога да бъда извънредно потребна за жителите освен на Варна,но и на страната, тъй като върша всичко допустимо проблемите им да бъдат чути, отразени и позволени.

Работила сте като еколог в частния бранш. Какви триумфи постигнахте и кои са главните проблеми, с които се сблъскахте?

В екологичният бранш рецесията с кораба Вера Су, стана знак на некомпетентността в служебния кабинет. В персоналните ми диалози с хора от сектора се убедих, че позволение има, по няколко разновидността, има и нужната техника, в това число и такава за удълбочаване на пристанища, с каквато корабът може да бъде изтеглен. За страдание няма само подготвеност и воля за справяне със обстановката. Кой носи отговорността за протичащото се и по кое време ще включат профилираната академична общественост с действителна оценка за екологичното въздействието върху морето след изсипания товар?!

Българският туризъм е подложен в мъчно състояние, още повече с изискванията на пандемия. Какви са първите стъпки за неговото стабилизиране, които би трябвало да се подхващат?

По отношение на туризма Политическа партия ГЕРБ го слага в границите на националните цели, което ще способства извънредно доста за развиването на бранша. Смятам, че най-важната задача пред новото държавно управление по отношение на туризма, ще бъде възобновяване и обезпечената резистентност на сектора. Предвид световната обстановка с Коронавирус пандемията всички форми на оздравителен и здравен туризъм имат голям капацитет за развиване. Някои от главните ограничения за развиване в бранша са: възстановяване на инфраструктурата и енергийното възобновяване на местата за настаняване в курортните комплекси; повишението на уменията и квалификацията на работещите в сектора; ваучери за цифровизация на бизнеса; рационализация на курортните комплекси; основаване на фонд „ Туристическа инфраструктура “, който ще подсигурява развиване и целево финансиране на одобрените национални курорти. Смятам, че е с цел да привличаме повече туристи и да бъде улеснен достъпа им до нашето черноморие, метода е създаване на автомагистрала от Букурещ до Варна и Констанца- Варна.Също по този начин мисля, че би трябвало да бъде омекотен визовият режим за туристи от страни, които не са членки на Европейският съюз.И като представител на морската ни столица, напъните ми ще са ориентирани към това, Варна да бъде привлекателна за туристи целогодишно.

За край желая да ви попитам - коя е огромната ви фантазия?

Чудесно е човек да мечтае, само че по- значимото е да се старае да сбъдва и осъществя фантазиите си! Желанието ми е да бъдем здрави и по-добри, всичко останало се реализира с неизменност и работа, работа, работа...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР