Следващите парламентарни избори ще се проведат на базата на преброяването

...
Следващите парламентарни избори ще се проведат на базата на преброяването
Коментари Харесай

Ето по колко депутати вкарва всяка област

Следващите парламентарни избори ще се проведат въз основата на преброяването на популацията от 2011 година Причината е, че окончателните резултати от преброяването през предходната година към момента не са подготвени. Странно, само че те ще бъдат оповестени ден след вота, оповестява Нова телевизия.



Според предварителните данни от последното броене през последните 10 години популацията ни е намаляло с цели 11,5%. Това значи, че към този момент сме с 844 хиляди души по-малко. Независимо от тази сериозна смяна, броят на гласоподавателите по лист и на тези избори няма да бъде изменен. Той ще си остане с към милион и половина повече пълнолетни жители.



Променила се е и пропорцията на популацията в България. София  е пораснала с 14,7% или с съвсем 300 хиляди души, до момента в който в останалите градове от страната популацията е намаляло с 1 милион поданици. 35 хиляди гласоподаватели гласоподават за един народен представител в най-големия град на страната. Във Видин обаче, където популацията е почти 74 хиляди души, едвам половината – към 18 хиляди гласоподаватели, гласоподават за един народен представител. По средата се подрежда Силистра, където 23 000 души избират един депутат.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР