Следващите месеци няма да се лесни. Чудим се дали доходите

...
Следващите месеци няма да се лесни. Чудим се дали доходите
Коментари Харесай

Калоян Стайков: Ние сме в регион, в който дори и в момента има излишък на природен газ.

Следващите месеци няма да се лесни. Чудим се дали приходите ще стигнат, по какъв начин ще работят топлофикациите, по какъв начин ще се отопляват семействата. Това съобщи е ефира на " Нашият ден " енергийният специалист Калоян Стайков и добави, че към този момент не става въпрос за цени, а става въпрос главно за количества.

Енергийният специалист уточни, че на фона на общото ползване в Европа, 30-те милиарда куб. м с които разполага Украйна в хранилищата си не е кой знае какво.

" Ние сме в район, в който даже и сега има остатък на природен газ. Съответно България без дълготрайни контракти, даже с отказаните седем танкера за момента съумяваме да си осигурим нужните количества “, твърди Калоян Стайков.

Според Калоян Стайков през есенно-зимния сезон нещата ще наподобяват друго и сигурно, в случай че държавното управление не реализира някаква сделка и нямаме изясненост за сигурността на доставките, обстановката може доста бързо да се утежни. По отношение на газовото вместилище, самият му потенциал не е толкоз огромен, че запълването му до 100 % да ни подсигурява самостоятелност през зимния сезон.

" Всяка вътрешнополитическа неустойчивост на фона на външните опасности и външната неустановеност на която сме изложени от предходната година сигурно внушава една неустановеност ", добавя енергийният специалист.

Не може да се оставят бизнеси и семейства да банкрутират поради конюнктурна конюнктура. Цените скочиха доста, което означа, че доста семейства и бизнеси изпитват усложнения, което значи, че те ще имат потребност от подкрепяне.

Докато цените на тържищата се усилиха към 10 пъти, цените на контролирания пазар на електрическа енергия цените се усилиха 3 пъти, което по формулировка не означа, че те имат някакъв сериозен тласък да си мислят за енергийна успеваемост и други възможности, аргументира се специалистът.

" Ние продължаваме да нямаме енергийна тактика. Продължаваме да не сме наясно какво ще вършим с въглищните райони и въглищните централи, тъй като сме поели задължения пред Европейска комисия в обстановка, когато нямаше недостиг на електрическа енергия “, споделя Калоян Стайков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР