Следващите месеци, ако има увеличение на случаите на коронавирус, вече

...
Следващите месеци, ако има увеличение на случаите на коронавирус, вече
Коментари Харесай

Здравното министерство с готов план за действие при ръст на случаите на COVID-19

Следващите месеци, в случай че има нарастване на случаите на ковид, към този момент имаме логаритъм и проект за деяние за обезпечаване на болничните кревати, инсталация и благоприятни условия за лекуване. Това съобщи в ефира на bTV министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.  

" В Александровска болница и в този момент се лекуват пациенти с ковид, би трябвало да свикнем да живеем с него ", сподели още той. Според него в този момент системата е по-подготвена, в сравнение с напролет. 

До края на годината са обезпечени 107 млн. лв. за медиците на първа линия, разяснява той във връзка отпуснатите спомагателни финансови средства за системата на опазването на здравето.

" С 10% ще се усилят цените на клиничните пътеки. С 10% ще се усилят и лимитите на лечебните заведения. Целта, която преследваме, е да се усилят главните хонорари на личния състав на лечебните заведения. Най-малко ще се усетят промени в общинските лечебни заведения, само че и там сме нараснали средствата до края на годината ", означи здравният министър.

Той посочи, че описите за медиците, на които се отпускат в допълнение средства за битката с ковид, се подават от шефовете на лечебните заведения. " В болничното заведение в Сливен да вземем за пример са отпуснати по-голяма сума пари в сравнение с са раздадени, тъй като не всички са имали контакт със инфектирани с ковид ", разяснява проф. Ангелов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР