Следващите два-три дни ще бъде малко по-студено. Утре сутринта, когато

...
Следващите два-три дни ще бъде малко по-студено. Утре сутринта, когато
Коментари Харесай

Вадете ботушите! В понеделник може да има сняг

Следващите два-три дни ще бъде малко по-студено. Утре сутринта, когато спре вятърът, в огромна част от страната температурите ще бъдат негативни, само че без да стига до някакви рискови стойности. От 3-4 градуса в най-студените места, до нула по Черноморието, даже плюс 5-6 денем. Такава прогноза на времето направи климатологът Симеон Матев по Нова Тв.

" Утре слънце ще имаме най-малко до обяд, естествено, на места мъгла, които са присъщи за този сезон, само че това слънце няма да топли на следващия ден към този момент, и това е точно циганското лято, когато имаме слънце, но не топли ".

Такава прогноза времето направи климатологът Симеон Матев по Нова Тв.

Най-голям късмет за сняг имаме в понеделник, и то не в планините, а в по-ниските елементи, тъй като сега, в случай че се качите в планините над 1700 метра също има сняг. Например на Витоша снежната завивка доближава до 10-15 см по най-високите елементи.

В понеделник сняг ще вали в по високите западни полета, в Предбалкана и тук-таме в Лудогорието, само че би трябвало да кажем, че тези превалявания няма да се изключително интензивни и в равнинната част на страната надали ще докара до формиране на някаква по-дебела снежна завивка, която да провокира проблем.

Иначе в идващите дни няма да има кой знае какъв мраз, а шансът за Бяла Коледа е 30 %, добави Матев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР