Следващите 3 месеца в Украйна ще бъдат много горещи от

...
Следващите 3 месеца в Украйна ще бъдат много горещи от
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Следващите 3 месеца ще бъдат много горещи в Украйна

Следващите 3 месеца в Украйна ще бъдат доста горещи от позиция на военните дейности. Това разяснява пред Нова тв някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

„ Вижда се, че и двете страни стопираха своето нахлуване. Русия първа стартира да буксува. Отговорът на Украйна беше, че освободиха 40% от превзетата територия. Вече и двете сили са в окопна активност. Русия към този момент е изкопала 200 км окопи по южния бряг на река Днепър. Оттук нататък се окопават за тежка опозиция против настъпващата украинска войска. Започва тежка и кръвопролитна война, село по село, квартал по квартал, което ще докара до доста жертви, доста опустошения. Но това, което контракти Зеленски в Съединени американски щати, значи, че двете сили към този момент имат равни благоприятни условия във боен проект. Това значи, че има светлина в тунела, че може да има мирни договаряния може би в средата на тази година ”, сподели Керемедчиев.

„ Русия загуби към 30% от своите воини, изпратени в първия стадий. Това оголи опциите на съветската войска за професионално готови бойци. Мобилизацията беше направена по погрешен метод. Смъртността при тези бойци е 40 пъти повече, в сравнение с при професионално квалифицираните ”, сподели Керемедмчиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР