Следващата стъпка към дигитализацията на сектора е въвеждането на направлението

...
Следващата стъпка към дигитализацията на сектора е въвеждането на направлението
Коментари Харесай

От 1 август е-направление и за болниците

Следващата стъпка към дигитализацията на бранша е въвеждането на направлението за хоспитализация, което ще е реалност от 1 август т.г. От тази дата направленията за хоспитализация на книжен притежател ще отпаднат.

За министъра на опазването на здравето Асена Сербезова посоката е ясна - вървим към електронно опазване на здравето и няма връщане обратно.

Днес е извършена среща в Министерство на здравеопазването с най-големия снабдител на медицински програмен продукт у нас " Контракс " и с представители на " Информационно обслужване " - компанията, на която е предоставена създаването на Националната здравно-информационна система (НЗИС).

От страна на " Контракс " са обяснили като причина за проблемите при старта на модула за е-направление първични недостатъци в софтуера, множеството от които към този момент са отстранени, както и другите компютърни конфигурации при изпълнителите на здравна помощ.

" Както при всяко ново начало, по този начин и тук компликациите са предстоящи . Важното е, че всички имаме разбирането и волята българското опазване на здравето да излезе на ярко, което значи да го цифровизираме ", е била доста по-мека от предходната седмица министър Сербезова. Припомяме, че сериозно се изрече Сербезова при хаоса с направленията и даде обещание да търси способи за наказания. От своя страна.
 Сербезова дава период до 6 май и плаши със съд саботиралите е-здравеопазването
Сербезова дава период до 6 май и плаши със съд саботиралите е-здравеопазването

Здравният министър желае пояснение от разработчиците до понеделник

Всеки нов модул на НЗИС , чието потребление следва да стане наложително, е деен за тестване най-малко два месеца по-рано , с цел да имат време компаниите, осигуряващи медицински програмен продукт, за интеграция, са обяснили представителите на " Информационно обслужване ".

Предстои въвеждане и на софтуерен стандарт , на който следва да дава отговор всички разработчици, обслужващи лекари, фармацевти, дентални лекари, както и лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ.
 Медицинските посоки към този момент и в електронен вид
Медицинските посоки към този момент и в електронен вид

От Информационно обслужване " АД внедриха в Националната здравно-информационна система

На срещата е стихотворец ангажимент един път месечно страните, ангажирани с процеса по внедряване на електронното опазване на здравето, да се срещат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР